Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoșani a fost reprezentat cu succes la Concursurile Naționale din cadrul ediţiei a XI-a a Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică ” Marian Dacian Bica”, desfăşurată la Vatra Dornei.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În perioada 3-7 ianuarie 2025, s-a desfășurat, la Vatra Dornei, Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică ” Marin Dacian Bica”, ed. a XI a , eveniment organizat în baza unui protocol încheiat între Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică “Cygnus”.
Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani a fost reprezentat, cu succes, de trei elevi merituoşi:
Matei Butnaru, clasa a 9-a B, olimpic internațional la Astronomie și Astrofizică, IOAAjr 2024, coordonat de prof. Pintilei Aurelian, CNME Botoșani și prof. Crăciun Petru – Centrul de Excelență Suceava, implicat, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în activitățile desfășurate în vederea pregătirii Concursurilor naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică, ca lector, propunător de subiecte și evaluator;
Teodora Gavrileț, clasa a 12-a A, coordonată de prof.dr. Lungu Alin, în calitate de participantă la Concursul Național de Astronomie și Astrofizică ” Marin Dacian Bica”, medaliată cu medalia de argint și mențiune M.E.N, categoria seniori 2 și
Gabriel Popescu, clasa a 9-a C, coordonat de prof.dr. Lungu Alin, participant la Concursul Național de Astronomie și Astrofizică ” Marin Dacian Bica “, distins cu mențiune de onoare, categoria seniori 1.
Un prilej de a valorifica noţiunile teoretice învăţate
“Experiența trăită în Tabăra de Astronomie și Astrofizică a însemnat pentru mine și, cu siguranță, și pentru ceilalţi colegi, o modalitate de a valorifica noțiuni teoretice și practice acumulate prin muncă, perseverență, dar și prin dăruirea profesorilor care ne-au îndrumat”, a declarat elevul Matei Butnaru.
“Participarea elevilor noștri în această tabără națională a reprezentat o experiență de învățare prin interactivitate, gândire critică și creativitate, prin îmbinarea teoriei cu practica. iar scopul profesorului este tocmai acela de a-i motiva să-și depășească limitele prin diverse forme. Îi felicit pentru implicare, pentru faptul că își descoperă propriile mecanisme de învățare și le urez mult succes la apropiatele olimpiade școlare“, a adăugat directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani, prof. Cristina Chiriac.