Pictorul Daniel Relenschi le propune botoșănenilor un nou calendar realizat chiar de el. Anul acesta, el s-a gândit să aducă un omagiu unor personalități importante din istoria României.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Ideea de a realiza un calendar cu lucrări realizate de el pentru anul ce urmează a prins contur în 2017, ajungând în prezent să fie o tradiție. De-a lungul anilor, cu acest calendar, Daniel Relenschi a atras oameni care i-au devenit clienți fideli, aceștia cumpărându-l mereu pentru a-l adăuga în colecțile proprii.
Tema de anul acesta este „Personalități marcante ale României”. „Tema de anul acesta <Personalități marcante ale României> a apărut din nevoia de a ne aminti despre cei care au fost și care și-au lăsat o amprentă în evoluția noastră. Anul trecut, din păcate, nu am reușit să realizez calendarul 2024, lucru dezamăgitor pentru mine, dar și pentru cei care abia îl așteptau. Tema ar fi fost cea de anul acesta”, a declarat Daniel Relenschi.
O figură istorică pentru fiecare lună a anului
Materialul cuprinde în fiecare lună portretul unei persoane importante din istoria noastră. Pentru desenele personalităților, Daniel Relenschi a lucrat aproximativ o lună, iar proiectarea în digital a calendarului și organizarea paginilor acestuia au fost posibile cu ajutorul unei echipe de la o librărie din oraș. Calendarul a fost realizat dintr-o hârtie foarte groasă cu textură și fibră textilă, asemănătoare cartonului pentru acuarelă. „Personalitățile le-am ales în funcție de luna când au fost născute, fiecare lună este reprezentată de câte o personalitate. Țin să specific faptul că Botoșanii sunt reprezentați de cinci nume: Eminescu, Enescu, Luchian, Iorga și Antipa.”, a mai spus pictorul.
Cei care comandă calendarul primesc, automat și lucrarea intitulată „Copacul iubirii de sine și al recunoștinței”. „<Copacul iubirii de sine și al recunoștinței> este o lucrare pe care am realizat-o într-un moment când ieșisem dintr-o perioadă de terapie, de revenire la mine, de autoanaliză și conștientizare. Câteodată simțim nevoia ca cineva să ne spună toate cuvintele prezente pe <fructele> acestuia și chiar recomand a fi citit oricât de des posibil. Chiar dacă nu avem pe cineva care să ne citească sau să ne spună toate acele lucruri, noi suntem răspunzători de propriul copil interior care are nevoie de ele, de vindecare și siguranță pe care tot noi i le putem oferi copilului din noi și cel care eram cândva, plini de visuri și speranță, de curiozitate și de plăcerea de a trăi clipa cu multă bucurie.” Până la sfârșitul anului 2024, acesta a vândut circa 50 de bucăți.
Cine este Daniel Relenschi?
Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România. Cu ajutorul mamei lui, Doina Maxim-Relenschi, Daniel Relenschi a început să deseneze de la vârsta de patru ani. Acesta a văzut-o drept un reper și dorea să arate că poate și el să picteze.
Botoșăneanul, cunoscut chiar și în străinătate a cochetat, de asemenea, cu diferite case de modă încă din liceu. A colaborat cu mari nume din industria design-ului vestimentar. Regretata Camelia Froicu, Iulia Ivanov, Irina Schrotter, Nanette Pârvu, Doina Levintza, Tamara Tini sunt doar câteva nume cu care pictorul a avut ocazia să lucreze.
Lucrând în București la un studio foto, pictorul a realizat un portret pentru un prieten, Adrian Tapciuc. După finalizarea picturii, regretatul pictor Cătălin Relenschi, fratele lui Daniel, l-a încurajat pe acesta să realizeze diferite picturi și lucrări de grafică. Astfel, Daniel Relenschi a realizat în 2008 expoziția ,,Botoșanii de altă dată’’.
În ceea ce ține de pictura 3D, la un moment dat, Daniel Relenschi chiar a venit cu câteva solicitări către oficialități pentru o astfel de lucrare în Botoșani. În 2009 și 2010 Daniel Relenschi a fost în Germania pentru a realiza două picturi de mari dimensiuni pentru castelul Neuburg an der Kammel Schloss.