Sărbătorile de iarnă vin cu magia bradului de Crăciun, simbolul central al acestei perioade. Însă, odată ce Crăciunul trece, mulți dintre se întreabă când este momentul potrivit să despodobească bradul.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Opiniile sunt împărțite, unii preferă să păstreze bradul cât mai mult, pentru a prelungi atmosfera festivă, în timp ce alții vor să îl scoată din casă imediat ce sărbătoarea Nașterii Domnului s-a încheiat. Totuși, tradiția oferă o dată clară pentru acest moment.
Finalul sărbătorilor
Conform tradiției, bradul de Crăciun trebuie despodobit pe 6 ianuarie, zi care marchează sfârșitul celor „12 zile de Crăciun”. Aceste zile încep oficial pe 25 decembrie și se încheie de Bobotează, cunoscută și ca Ziua Epifaniei sau a celor Trei Regi.
În tradiția creștină, această zi simbolizează momentul în care magii au ajuns la pruncul Iisus, aducându-i daruri. În unele țări, precum Spania sau Mexic, Epifania este celebrată cu festivități fastuoase, similare Crăciunului.
Se spune că este ghinion să despodobești bradul înainte de 6 ianuarie, o credință adânc înrădăcinată în obiceiurile populare. Păstrarea decorațiunilor până atunci nu doar că respectă tradiția, ci prelungește spiritul festiv al sărbătorilor.