Un tânăr de 27 de ani, din Republica Moldova, a fost prins la frontieră cu un permis de ședere fals. Tânărul susține că a fost înșelat, însă polițiștii de frontieră fac cercetări pentru infracțiuni de fals și uz de fals.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Incidentul a avut loc pe 29 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. când tânărul, care era pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, a prezentat la control un permis de ședere ce părea eliberat de autoritățile din Polonia. Documentul conținea datele și fotografia sa, dar ceva nu părea în regulă. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și așa au descoperit că permisul cu pricina nu respecta condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind un fals.
Întrebat despre proveniența permisului, tânărul a declarat că nu știa că este fals și că era convins de autenticitatea acestuia. Mai mult, el a povestit că a obținut documentul printr-un intermediar – un concetățean – căruia i-a plătit 1.700 de euro.
În prezent, polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal pe numele tânărului, acesta fiind cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. După finalizarea anchetei, anchetatorii vor stabili ce măsuri legale se vor lua.
Cazul atrage atenția asupra riscurilor legate de documentele falsificate și a consecințelor legale grave pentru cei care le folosesc, indiferent dacă o fac cu intenție sau nu.