Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 din municipiul Botoșani a fost, astăzi, gazda unei întâlniri inedite între preșcolari și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Micuții i-au întâmpinat pe salvatori cu întrebări și curiozitate, declarând cu încredere că „Pompierii salvează oamenii și animalele!” sau „Lor nu le este frică nici de foc, nici de înălțime!”.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Lecții pe înțelesul copiilor
Pompierii le-au vorbit celor mici despre siguranță, explicându-le într-un limbaj accesibil cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la grădiniță, pe stradă sau în grupul de prieteni. De asemenea, le-au arătat cum să reacționeze în situații precum un incendiu sau un cutremur.
Pentru a capta atenția copiilor și a-i implica activ, pompierii au organizat un concurs tematic despre prevenirea incendiilor. Preșcolarii au demonstrat că știu multe lucruri despre siguranță, iar răspunsurile corecte au fost răsplătite cu diplome oferite de Pompierul Sam, personajul îndrăgit de cei mici.
În mijlocul acțiunii
Curtea grădiniței s-a transformat într-un spațiu interactiv, unde copiii au avut ocazia să exploreze una dintre autospecialele pompierilor. Ei au învățat despre funcțiile fiecărui echipament și accesoriu folosit în misiunile de salvare. În paralel, personalul grădiniței a fost instruit cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul unor situații de urgență, pentru a asigura siguranța copiilor și a cadrelor didactice.
Sfaturi importante pentru siguranță
La finalul activității, pompierii le-au oferit câteva sfaturi esențiale pentru a rămâne în siguranță:
- Nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeți lumânări în casă.
- Nu imitați lucruri periculoase văzute pe internet.
- Dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult.
Activitatea a fost organizată în contextul aniversării a 20 de ani de la înființarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a avut loc la cererea grădiniței, în cadrul programului național „Școala Altfel”.