Tik Tok face tot mai multe victime în rândul elevilor botoşăneni după provocări stupide. O fetiţă de 12 ani a ajuns azi dimineaţă la Urgenţe cu o mână ruptă după Superman Challenge.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Chiar ea a sunat la 112 după farsa colegilor. Este al doilea caz în două zile.
De această dată victimă după aceste provocări pe Tik Tok a căzut o fetiţă de 12 ani, din Gorbăneşti. Eleva s-a rănit după ce a accepta provocarea făcută de colegi în sala de clasă, chiar înainte de ore. Apelul a venit chiar de la fetiţă, speriată şi cu dureri puternice la mâna pe care a căzut. Un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns în scurt timp la şcoala unde învăţa micuţa. „În cursul dimineții de 5.12.2024 am fost solicitați prin apel 112 de către o fetiță de la Şcoala Gimnazială din Gorbănești. S-a deplasat un echipaj de ambulanță care a preluat pacienta, care prezenta un traumatism, membru superior stâng, observație fractură şi s-a deplasat cu ea la Secţia de Pediatrie pentru investigaţii şi tratament de specialitate”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoşani.
Micuţa a fost internată cu mama ei pe secţia de ortopedie. Copila este al doilea caz în doar 48 de ore, care cade victimă provocării neobişnuite. „În ultimele 48 de ore, în unitatea noastră s-au prezentat doi minori, un băiat de 11 ani şi o fetiţă de 12 ani, ambii cu fracturi în urma provocării de pe Tik Tok. Băiatul fracturi la ambele membre superioare, fetiţa la unul”, a precizat un asistent din cadrul CPU Pediatrie.
Provocări pe Tik Tok cu victime tot mai multe la spital
Medicii din Urgenţe spun că fenomenul poate degenera foarte uşor. Mai ales că nu este prima dată când copiii ajung la spital în urma unor provocări din mediul online. „Aceste filmulețe și accesul la aceste filmulețe de către copii, pentru că da, la un moment dat, în urma unei vulnerabilități, accidente de tip automutilant. Ei își doresc să reproducă probabil filmulețul sau îl consideră ca o provocare, dar nu una de tip constructiv. Pe copii i-am ruga să conștientizeze că lucrurile care sunt cu impact negativ ar trebui evitate. Aceste filmulețe nu pot face altceva decât să le pună sănătatea în pericol. Se poate ajunge la accidente mai grave. Prin aceste provocări au fost situații care au mers până la tentativă de suicid”, a precizat medicul primar Elena Guraliuc, coordonator UPU-SMURD.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au atras atenţia în privinţa utilizării telefoanelor pe timpul ct copilul este în sala de clasă. „Am atras atenţia colegilor noştri, dar şi părinţilor, că ar trebui să monitorizeze mai bine accesul elevilor, al copiilor, la dispozitivcele pe care le deţin şi ce accesează ei. În legislația în vigoare există posibilitatea ca aceste telefoane să nu fie prezente la copii pe timpul cursurilor. Fiecare unitate de învățământ are libertatea de a decide cum gestionează această situaţie”, a precizat profesorul Bogdan Suruciuc, inspectorul general al IŞJ Botoşani. Specialiştii sunt de părere că lipsa telefonului mobil ar reduce drastic apariţia de astfel de incidente pentru că principalul scop al acesor provocări este ca ele s fie filmate şi postate pe reţelele sociale.