Trei elevi ai Colegiului Național „A.T. Laurian” Botoșani au fost premiați în cadrul unui concurs naţional de de literatură şi jurnalism sportiv.
Laureaţii concursului naţional de de literatură şi jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”, ajuns la ediţia a 24-a, au fost premiaţi, vineri, de conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul unei gale desfăşurate la Casa Olimpică din Capitală.
Recunoașterea talentului literar al tinerilor remarcaţi
Printre laureați s-au aflat și trei elevi ai Colegiului „A.T. Laurian” Botoșani. Astfel, Rareș Lujinsche a câștigat mențiunea 2 la categoria 11-14 ani. Acesta a descris vizita sa în București și premierea la concursul „Un condei numit Fair-Play” drept o experiență memorabilă, plină de emoție și mândrie.
„Vizita mea în București, prilejuită de premierea la concursul „Un condei numit Fair-Play”, unde am obținut Mențiunea a II-a, a fost o experiență extraordinară. (…) Ceremonia a avut loc într-o clădire mare și elegantă, unde m-am întâlnit cu mulți alți copii premiați. Atmosfera era plină de emoție și bucurie, iar faptul că mi-am auzit numele printre câștigători m-a făcut să mă simt foarte mândru”, a declarat Rareș Lujinsche, elev în clasa a VIII-a A.
„M-au motivat să continui să explorez și să promovez performanța și pasiunea din sport”
La rândul ei, Bianca Maria Necolau a obținut premiul II la categoria 15-18 ani. Tânăra a declarat că recunoașterea primită pentru articolul său dedicat Elisabetei Lipă a motivat-o să continue să promoveze performanța și pasiunea din sport.
„Articolul meu, dedicat Elisabetei Lipă – simbol al orașului meu natal, Botoșani, și una dintre cele mai mari sportive ale României – a fost apreciat pentru modul în care i-a surprins povestea inspirațională și legătura cu valorile olimpismului. Emoția momentului și recunoașterea muncii mele în acest cadru impresionant m-au motivat să continui să explorez și să promovez performanța și pasiunea din sport”, a spus Bianca Maria Necolau, elevă în clasa a XII-a.
„Este o motivație de a continua să scriu, să explorez noi teme și să-mi dezvolt creativitatea”
De asemenea, Ema-Diana Cojocaru a câștigat premiul II la categoria 15-18 ani. Botoșăneanca susține că Premiul II, obținut pentru o poezie dedicată valorilor olimpice, reprezintă o confirmare a pasiunii pentru scris și o motivație de a continua să exploreze noi teme literare.
„Premiul II, obținut pentru o poezie la categoria 15-18 ani, a fost nu doar o recunoaștere a muncii mele, ci și o confirmare a pasiunii cu care mă dedic scrisului. Am avut onoarea de a fi premiată de Simona Amânar, director A.O.R. Fiecare vers a fost o punte către lumea sportului, în care fair-play-ul, respectul și noblețea sunt valorile ce inspiră și creează legături durabile între oameni. Este o onoare să văd cum cuvintele mele au rezonat cu juriul, dar și cu tematica acestui concurs, punând în lumină legătura subtilă dintre literatură și spiritul olimpic. Acest premiu este, pentru mine, mai mult decât o simplă recunoaștere. Este o motivație de a continua să scriu, să explorez noi teme și să-mi dezvolt creativitatea. De asemenea, participarea la acest concurs mi-a oferit ocazia de a cunoaște alți tineri talentați, fiecare cu povești interesante”, a precizat Ema-Diana Cojocaru, elevă în clasa a X-a.
Îndrumătorii elevilor în această competiție au fost profesorii Alecsa Elena și Coca Dorica.