marți, aprilie 1, 2025
AcasăLocalTragedii care pot fi evitate. Apel către părinți pentru siguranța copiilor în...

Tragedii care pot fi evitate. Apel către părinți pentru siguranța copiilor în sezonul rece

Siguranța copiilor este o responsabilitate esențială pentru fiecare părinte, iar o clipă de neatenție poate avea consecințe dramatice. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a lansat astăzi un apel ferm după ce doi copilași din județul Suceava și-au pierdut viața într-un incendiu devastator, fiind lăsați nesupravegheați în locuință cu surse de căldură în funcțiune.

„Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Nu îi încuiați în casă gândindu-vă că așa vor fi în siguranță! Apelați la rude sau la vecini dacă sunteți nevoiți să plecați, chiar și pentru o perioadă scurtă”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Chiar și o secundă de nesupraveghere poate fi periculoasă, mai ales atunci când există flăcări deschise sau aparate de încălzire în funcțiune. În caz de incendiu, copiii nu știu de multe ori cum să reacționeze, iar pericolul poate crește rapid.

Deși în județul Botoșani nu s-au înregistrat incidente similare anul acesta, pompierii subliniază că atenția părinților trebuie să fie maximă și că regulile de siguranță trebuie respectate cu strictețe, mai ales în perioada rece. Pentru a preveni astfel de tragedii, cei de la ISU reamintesc părinților o serie de măsuri esențiale:

  1. Nu lăsați copiii singuri în casă cu sobele, plitele, radiatoarele, aragazurile sau alte aparate electrice în funcțiune.
  2. Nu lăsați substanțe inflamabile la îndemâna copiilor.
  3. Depozitați chibriturile și brichetele în locuri inaccesibile pentru cei mici.
  4. Supravegheați lumânările, candelele și orice altă sursă de foc deschis.
  5. Nu folosiți mijloace de încălzire defecte sau deteriorate.
  6. Explicați-le copiilor pericolele focului într-un mod adecvat, pentru a le diminua curiozitatea în legătură cu acesta.
Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...