Mâine, 15 Noiembrie, începe Postul Crăciunului, perioadă cu o deosebită importanță și însemnătate pentru creștini. Pe parcursul acestei perioade, consumatorii vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post.
InfoCons a realizat recent un studiu pe produsele tip burger/gyros vegetal, comercializate în restaurantele de tip fast food.
Dar, ce avem noi aici?
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, toate produsele care au fost analizate aveau în compoziție cel puțin 7 aditivi alimentari (E-uri).
Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent in produsele care au făcut obiectul prezentului studiu, situația se prezintă astfel :
– 83.66% dintre produse au în componență E415 : gumă xantan;
– 66.67% dintre produse au în componență E472: esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi;
– 66.67% dintre produse au în componență E1422: amidon modificat ;
– 66.67% dintre produse au în componență E202: sorbat de potasiu.
Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons, consumatorii află numărul total de E-uri din gustările de post pe care le consumă: ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.