joi, octombrie 17, 2024
AcasăLocalLiberalii botoșăneni au depus candidaturile pentru Parlament în ținută de doliu (video)

Liberalii botoșăneni au depus candidaturile pentru Parlament în ținută de doliu (video)

Candidații PNL Botoșani pentru Parlament și-au depus dosarele de candidatură la Biroul Electoral Județean (BEJ) în ținută de doliu.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Miercuri, 16 septembrie, cei de pe locurile eligibile la Senat, respectiv afaceristul Ovidiu Jitaru și avocata Ionela Aiftincă, dar și cei care au intrat în cursa pentru Deputați, Luciana Buliga, deținătoarea unui lanț de farmacii, secretarul de stat Eduard Mititelu și medicul Alexandru Dumitriu au mers la BEJ însoțiți de numeroși membri PNL. Alături de aceștia a fost și Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliul Județean, care a explicat că au venit îmbrăcați în negru pentru a simboliza seriozitate și responsabilitatea echipei.

„Suntem all black pentru că dăm o stare de atenție, seriozitate, de tristețe, de îngrijorare. Față de alții care vin ca la o nuntă la care se cântă și se bea și la urmă nu plătesc, noi am venit să vedem, să participăm și să plătim la urmă cu munca și cu știința noastră”, a declarat Valeriu Iftime.

„Degeaba avem iazul la Dracșani, este foarte mare criză”

Pentru a-și dovedi atenția acordată problemelor esențiale cu care se confruntă Botoșaniul, liberalii au invitat la depunerea candidaturilor doi fermieri din județ care se plâng de lipsa condițiilor din agricultură și o femeie care rămas fără un loc de muncă în urma concedierilor colective din confecții.

„În comuna Sulița, de unde vin eu, 90% din fântâni sunt secate, 80% din animale au dispărut într-un an de zile din cauza secetei, din cauza apei. Degeaba avem iazul la Dracșani, este foarte mare criză. Noi nu suntem reprezentanți la nivel de Parlament, la nivelul Ministerului Agriculturii. Avem președintele Asociației Moldoovis de la Popăuți, dar nu-l bagă nimeni în seamă”, a spus Ionel Balan, fermier în comuna Sulița.

„Era o veselie, numai șampania le lipsea”

Înainte de a preda dosarele, candidații pentru Parlament au reiterat motivele pentru care au intrat în această cursă.

„Am fost pe aici luni, când și-au depus candidatura cei de la PSD. Era o veselie, numai șampania le lipsea, pe cuvântul meu. Eu sunt un om al cifrelor, (…) Botoșaniul a pierdut în ultima legislatură 400 de milioane de euro din bani europeni. Gândiți-vă, 400 de milioane de euro. La veniturile Consiliului Județean sunt bani pe care județul nu îi produce în 40 de ani și acești oameni vin aici să ne spună că o să ne fie foarte bine. Nu înțeleg cum pot fi votați, cum îi putem asculta și nu înțeleg de ce oamenii nu ies la vot. (…) Dispare zâmbetul tot uitându-mă unde am ajuns. Trebuie să schimbăm lucrul ăsta și vreau să schimbăm, iar în echipă putem să schimbăm. Aveți încredere, ieșiți la vot, votați o echipă nu neapărat tânără, cu experiență. Tinerețea este o stare de spirit până la urmă”, a declarat antreprenorul Ovidiu Jitaru, cel care deschide lista pentru Senat.

„PSD, AUR și USR ne-au arătat în ultimii patru ani că tot ce contează pentru ei sunt niște simple poze”

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și cel mai tânăr dintre candidați.

„PSD, AUR și USR ne-au arătat în ultimii patru ani că tot ce contează pentru ei sunt niște simple poze în fața unor ministere. Guvernul are nevoie de instrumente legale, Guvernul are nevoie de mijloace stabilite de legislativ și aici fac referire directă la situația de la Vârfu Câmpului, unde este nevoie de punerea acestui obiectiv la un obiectiv de interes național în domeniul gospodării apelor. Acest lucru îl va face Guvernul prin Ministerul Apelor, la inițiativa celor de la Apele Române și vom avea o Hotărâre de Guvern pentru ca barajul de la Vârfu Câmpului să fie un obiectiv de interes național. Din câte îmi aduc aminte a fost o promisiune de campanie din partea PSD în 2016, în 2020 și cred că vor promite și în 2024”, a spus Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Lista completă a candidaților pentru:

Senat  

Ovidiu Jitaru  ⁠
Ionela Aiftincă  ⁠
Valeriu Iftime
⁠Marian Bidașcă  ⁠
Bogdan Suruciuc

Deputați

Eduard Mititelu
⁠Luciana Buliga ⁠
Alexandru Dumitriu
Bogdan Dăscălescu ⁠
Ioana Rusu
Andrei Nenișcă
Gabriel Timofte

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
4.4 ° C
4.6 °
4.4 °
94 %
0.9kmh
6 %
joi
11 °
vin
11 °
sâm
11 °
Dum
13 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Probabil așa se livrează acuma, la easybox, cu kit de instalare și se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

În ultima perioadă, în mass media - mai ales cea aservită partidelor de guvernământ - apar tot mai des articole în care se atrage...

EPIGRAMA ZILEI

Drumul ei în lumea mare A fost numai în urcare. Ieri dormea în coviltir, Azi, mai sus, adică-n TIR ! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...