marți, aprilie 1, 2025
AcasăLocalPeste 1.000 de fermieri botoșăneni riscă să piardă subvenţiile

Peste 1.000 de fermieri botoșăneni riscă să piardă subvenţiile

Peste 1.000 de fermieri din județul Botoșani care au depus cereri de plată în Campania 2024 au fost prinși cu neconformități.

Zilele acestea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a primit rezultatele finale ale controlului prin monitorizare, pentru cererile de plată depuse în Campania 2024. Din cei 26.590 de fermieri care au depus cereri de plată la APIA C.J. Botoșani în Campania 2024, cu un număr total de 220.273 de parcele, au fost identificați cu neconformități 1.142 de fermieri, cu 1.885 de parcele semaforizate cu culoarea roșie. Astfel, culoarea verde înseamnă acceptat, iar roșu respins.

Ce pot face cei care au fost prinși cu neconformități

Fermierii afectați vor primi rapoarte detaliate și au posibilitatea de a contesta rezultatele.

„Pentru clarificare, rapoartele care au cel puțin o parcelă semaforizată cu
culoarea roșie vor fi comunicate fermierilor și pot fi contestate în baza fotografiilor georeferentiate sau a proceselor verbale de calamitate, în termen de 30 zile de la comunicare. Pentru ca dosarul să fie deblocat pentru plată, fermierii care se află în această situație sunt rugați să se adreseze cât mai repede administratorului de dosar de la centrul local sau centrul județean unde au depus cererea de plată”, a transmis Elena Lăzăruc, director executiv al APIA Botoșani.

La nivel județean, Comisia de solutionare a contestatiilor va verifica documentele, va soluționa contestatiile și va transmite rezultatele către Serviciul control pe teren, pentru procesarea acestora în sistemul informatic, în vederea autorizării ulterioare la plată a cererilor.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...