marți, octombrie 15, 2024
AcasăLocalCopil trimis la terapie după ce a fost bătut de diriginte. "A...

Copil trimis la terapie după ce a fost bătut de diriginte. „A fost intimidat în repetate rânduri de acest domn” (VIDEO)

Caz socant petrecut la o şcoală din judeţul Botoşani. Un copil de 12, din oraşul Săveni, a ajuns la spital după ce ar fi fost bătut de către profesorul de sport.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Incidentul este cu atât mai grav cu cât profesorul este şi dirigintele copilului, cel care se presupune că este un ghid pentru formarea elevilor pe care îi are în grijă. Acum elevul urmează consiliere psihologică după corecţia fizică primită.

Copil bătut la ora de sport

Incidentul socant a avut loc la finele săptămânii trecute, la Şcoala Gimnaziala Nr. 1 din Săveni, în timpul orei de sport a clasei a VI-a. Copii jucau handbal, iar la un moment dat profesorul a fost nemulţumit de faptul că băiatul nu a aruncat o pasă suficient de puternic şi înalt aşa că i-ar fi aplicat două palme, după care l-ar fi dat afară din ora de sport. Incidentul a ajuns la urechile părinţilor după ce copilul i-a povestit fratelui lui mai mare, care a venit după el la şcoală.

„Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, respectiv joi, 10 octombrie 2024, în sala de sport la ora de educație fizică. David în timpul partidei de handbal a fost lovit de domnul profesor de educație fizică. În obrazul stâng a primit o lovitură mai puternică, moment în care la băiat i-au căzut ochelarii pe jos. David s-a aplecat să ia ochelarii din instinct și în momentul când s-a ridicat domnul profesor de sport i-a mai aplicat o palmă grea după cap”, a spus Nelu Chiaburu, tatăl elevului bătut.

„Am plătit avocat și mergem pe calea legală”

Iniţial părinţii au vrut să rezolve problema la nivelul şcolii. Aceştia chiar l-au sunat pe diriginte de mai multe ori. Cum au fost ignoranţă, au apelat la conducerea unităţii de învăţământ. Nici reprezentanţii şcolii nu au avut, însă, prea mult succes în a discuta cu cadrul didactic. Din acest motiv părinţii au decis să apeleze la organele abilitate.

„Merge la psiholog. A fost intimidat în repetate rânduri de acest domn diriginte. Chiar din prima zi a clasei a VI a domnul diriginte i-a mai aplicat o carte peste cap lui David din simplul fapt că David n-a știut să aranjeze cărțile cum îi spunea domnul diriginte. Am fost azi în Botoșani, am plătit avocat și mergem pe calea legală”, a precizat Luminița Chiaburu, mama elevului bătut.

Copil dus la spital

Copilul a ajuns şi la spital, acuzând dureri puternice în zona capului în urma loviturilor încasate. Acesta a fost consultat de mai mulţi specialişti, fiind diagnosticat cu o contuzie epicraniană.

„Pacient în vârstă de 12 ani, se prezintă în serviciul UPU Pediatrie pentru agresiune cu o policontuzie minoră, un DCC minor, stabil din punct de vedere hemodinamic. S-a evaluat clinic şi paraclinic pacientul, s-a stabilizat din punct de vedere hemodinamic şi ulterior consulturilor de specialitate a plecat cu recomandări către domiciliu”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonator UPU-SMURD Botoșani.

Anchetă deschisă de poliţişti

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor botoşăneni. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-au produs cele sesizate.

„Polițiștii din Săveni au fost sesizați cu privire la faptul că un minor ar fi fost agresat de către un cadru didactic, în timp ce se afla la orele de curs. În cel mai scurt timp au fost demarate verificări pentru a se stabili existența evenimentului, precum și împrejurările în care acesta s-ar fi produs. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu – purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Poliţiştii au sesizat cazul şi celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, asistenţii sociali deschizând şi ei o anchetă.

„Avem o sesizare prin telefonul de urgenţă 119. Sesizarea a fost redirecţionată colegilor de la serviciul de intervenţie. Colegii vor merge pe teren, vor evalua cazul şi, dacă se va impune, o să dispunem măsurile de rigoare, începând de la consiliere, sesizarea organelor de cercetare penală, consilierea copilului, eventual şi a cadrului didactic respectiv”, a precizat Alexandru Colbu, director adjunct DGASPC Botoşani.

Ce spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar

Potrivit părinţilor, cazul nu ar fi unul singular. Părinţii altor doi copii, care au terminat şcoala de mai mult timp, spun că aceştia încă au rămas marcaţi de loviturile încasate. Din acest motiv părinţii micuţului agresat au mers săptămâna trecută şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde au făcut o sesizare.

“Incidentul de la Şcoala numărul 1 Săveni, care s-a produs după ştiinţa noastră, în data de 10 octombrie, astăzi am primit reclamaţia părintelui, petiţia părintelui la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, urmând a se constitui o comisie formată din inspectori şcolari pentru verificarea aspectelor sesizate şi luarea măsurilor care se impun”, a precizat Ana-Maria Loghin, purtător de cuvânt al ISJ Botoşani.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
11.6 °
67 %
3.4kmh
92 %
mar
14 °
mie
12 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Vara asta secetoasă ne-a învățat niște lecții.

EDITORIAL

În urmă cu aproape un sfert de veac, autointitulatul tribun Vadim a spus, poate, singurele vorbe cu adevărat inteligente din întreaga lui carieră. Pentru...

EPIGRAMA ZILEI

Fusei la coasă pe rouă Dar mult nu am rezistat Fin’că mă culcai la două... (Două de la noi din sat!)   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...