Candidații PNL din Botoșani lansează o campanie inedită pentru alegerile parlamentare din acest an, sub deviza „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Scopul inițiativei este de a atrage atenția asupra faptului că mulți dintre actualii parlamentari și-au urmărit doar interesele de partid, neglijând problemele reale ale județului și ale cetățenilor. Campania, care pune accent pe transparență și responsabilitate, urmărește să demonstreze că multe dintre promisiunile electorale ale unor candidați nu au acoperire legală și nu țin cont de atribuțiile reale ale unui parlamentar.
„Ați văzut parlamentarii în comunitate?”
Candidații PNL au ridicat o întrebare esențială pentru alegători: „Știți cine sunt parlamentarii pe care i-ați votat? Știți ce au făcut pentru Botoșani? I-ați văzut în comunitate?”. Cu aceste întrebări, liberalii își propun să sublinieze că politica poate și trebuie să fie în folosul oamenilor și al comunității, nu doar o simplă luptă pentru putere.
Eduard Mititelu: „Este timpul pentru oameni competenți”
Eduard Mititelu, un tânăr inginer și fost antreprenor, care ocupă în prezent funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, candidează pentru Camera Deputaților din partea PNL Botoșani. El este cunoscut pentru implicarea sa în proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului, printre care se numără aprobarea înființării Spitalului Orășenesc Darabani. „Campania noastră este, în primul rând, una de informare. Botoșănenii trebuie să înțeleagă ce face un parlamentar și care sunt atribuțiile acestuia”, a declarat Mititelu. El a subliniat importanța de a alege oameni competenți, nu doar partide, mai ales în contextul crizelor actuale. „Haideți să privim în trecut, când au fost alese doar partide, nu s-au întâmplat lucruri concrete pentru județul nostru, iar botoșănenii s-au confruntat cu uși închise. Ne aflăm într-o situație fără precedent — criză în sănătate, criza apei, lipsa oportunităților de muncă în județ — și pentru toate acestea avem nevoie de competență. Este important ca botoșănenii să aleagă oameni, nu partide, oameni care pot aduce valoare adăugată județului. Suntem o echipă care candidează având rezultate pe plan personal și profesional și ne dorim să schimbăm modul în care s-au făcut lucrurile pentru Botoșani în Parlament. Dar, în primul rând, trebuie să explicăm ce face un parlamentar. E important ca botoșănenii să conștientizeze că oamenii de pe listă contează, nu partidele. Acest mesaj îl vom transmite prin campania noastră în perioada următoare”, a mai declarat Eduard Mititelu.
Ovidiu Jitaru: „Botoșaniul a fost lăsat în urmă”
Ovidiu Jitaru, candidat pentru Senat, a declarat că întreaga sa carieră a fost construită pe realizări concrete și asta dorește să facă și pentru Botoșani. „M-am hotărât să intru în politică cumva dintr-o dată, în urma discuțiilor cu al meu coleg Valeriu Iftime. Și am început să mă uit pe statistici – cu fonduri europene, cu ritm de dezvoltare, cu PIB-ul pe cap de locuitor ș.a.m.d. Așa am realizat că județul Botoșani stă foarte foarte prost la mai toți indicatorii. La unele statistici ne mai salvează Vasluiul, în rest, suntem pe ultimul loc. De aceea, am senzația că județul a fost prost condus sau nu a fost condus deloc”, a spus Jitaru. Acesta consideră că parlamentarii ar trebui să fie responsabili față de cetățeni și să prezinte un raport clar al activității lor la sfârșitul mandatului. „Parlamentarii au o mare parte din vină, Un parlamentar, când este ales, trebuie să se gândească în primul rând ce poate să facă pentru județul lui. La noi, oamenii au ajuns în Parlament și au cam uitat de unde au plecat și care le sunt atribuțiile”, a punctat el. Jitaru a adăugat că județul Botoșani a fost lăsat în urmă din cauza lipsei investițiilor și a atragerii de fonduri europene. „Singura mea dorință este însă să fac ceva pentru județul meu. Nu am nevoie de câștiguri personale…Știu că este o muncă grea, însă cred că ar trebui ca la un moment dat să dai socoteală alegătorilor. Eu nu prea văd un raport de activitate făcut la sfârșit de mandat. Nici la Consiliul Județean nu am văzut mare lucru, dar nu văd nici la ieșirea din Parlament. Mulți își aduc aminte de alegători doar atunci când se intră într-o campanie electorală. Pe de altă parte, eu cred că botoșănenii sunt și slab informați pentru că nu prea știu cum stă județul . Toate orașele s-au schimbat – dacă te duci în vest sau în altă regiune din țară, se văd diferențele, ori la noi nu s-a întâmplat mare lucru. Sunt orașe în care s-a investit, sunt județe în care s-au adus fonduri europene, în care s-au adus investitori privați, dar aici la Botoșani parcă am fi ciumați. De departe, suntem pe ultimul loc la fonduri europene investite pe cap de locuitor”, a subliniat el.
E timpul pentru schimbare
Prin această campanie, candidații PNL Botoșani își propun să schimbe percepția alegătorilor și să demonstreze că politica trebuie să fie făcută în interesul oamenilor. Această campanie este, însă, și un apel la conștientizare și responsabilitate din partea alegătorilor, dar și o invitație la schimbare, într-un județ care merită mai mult decât promisiuni neîmplinite.
https://www.facebook.com/watch/?v=1045028637126964