spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomeLocalSoluția găsită de unii tineri pentru un loc de muncă stabil- aplică...

Soluția găsită de unii tineri pentru un loc de muncă stabil- aplică pentru o uniformă (VIDEO)

Zeci de tineri ajung să se lupte pentru viitorul lor, pentru un loc de muncă stabil. Bătălia se dă în structurile Ministerului de Interne, fie la școlile de agenți, fie la cele de subofițeri.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) reprezintă una dintre instituțiile care oferă stabilitate profesională și un salariu decent. Cu toate acestea, interesul pentru o carieră în Jandarmerie a scăzut în ultimii ani. Dacă înainte de pandemie, în campaniile de recrutare aplicau în jur de 100 de tineri, acum numărul candidaților a scăzut la aproximativ 40. Totuși, această scădere poate fi explicată și prin faptul că există două sesiuni de admitere pe an, ceea ce împarte aplicanții pe mai multe perioade.

Exemple de succes
Răzvan Hopulele, un tânăr de 20 de ani, este unul dintre cei care a ales să urmeze această cale. Absolvent al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” în 2023, Răzvan și-a dorit încă din liceu să îmbrace uniforma de jandarm. Stabilitatea locului de muncă, munca în echipă și oportunitatea de a ajuta oamenii sunt principalele motive care l-au atras spre această carieră. El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că tinerii care aspiră la o carieră în Jandarmerie ar trebui să acorde o atenție deosebită pregătirii fizice și studiului pentru proba scrisă, ambele având un impact semnificativ asupra admiterii.

„Proba sportivă este solicitantă și poate face diferența la media finală. De asemenea, e importantă și tematica de concurs pentru proba scrisă, care este destul de complexă. Condițiile de cazare și hrănire din școală sunt bune, iar uniforma pe care am primit-o a fost de calitate”, a adăugat Răzvan.

Un alt exemplu este Armand Dănilă, un fost fotbalist care a decis să își schimbe cariera pentru a deveni jandarm. Absolvent al Liceului cu Program Sportiv în 2021, Armand a jucat fotbal la echipe precum FC Botoșani și Viitorul Darabani, dar a optat în cele din urmă pentru Jandarmerie. După admiterea la școala de subofițeri, el a ajuns acum în practică la IJJ Botoșani și își dorește să urmeze o facultate de drept pentru a continua în domeniul siguranței publice.

Provocările Jandarmeriei
Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani se confruntă cu un deficit de personal de aproximativ 20% în sectorul operativ. Ultimii absolvenți care au completat rândurile Jandarmeriei sunt în jur de 45 de tineri proveniți din școlile postliceale de profil.

Pentru a atrage mai mulți candidați, structurile Ministerului Afacerilor Interne au început să participe la burse ale locurilor de muncă, destinate absolvenților, și să promoveze mai intens oferta educațională. Totuși, un obstacol major rămâne accesul limitat la informație în anumite regiuni, unde mulți tineri nu sunt suficient informați despre oportunitățile pe care le oferă o carieră în Jandarmerie.

Admitere 2024 – 700 de locuri disponibile
Până pe 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani desfășoară o campanie de recrutare pentru tinerii interesați de o carieră în Jandarmerie. În sesiunea din octombrie-decembrie 2024, sunt disponibile 700 de locuri în cadrul celor două școli care formează subofițeri jandarmi.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani sunt disponibile 350 de locuri, din care 3 pentru romi și 3 pentru alte minorități.
La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, alte 350 de locuri sunt disponibile, cu același număr de locuri rezervate pentru romi și alte minorități.

Condițiile de înscriere au fost prezentate de maiorul Cristian Calistrat, șeful Serviciului Resurse Umane al IJJ Botoșani, și includ cerințe legate de condiția fizică, nivelul de educație și aptitudinile psihologice necesare pentru a face față unei cariere în Jandarmerie.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
3.6 ° C
3.6 °
3.6 °
92 %
1.7kmh
66 %
Dum
4 °
lun
4 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...