miercuri, aprilie 2, 2025
AcasăLocalDirectori de școli băgați în ședință de ISJ. „Vorbim de accesul la...

Directori de școli băgați în ședință de ISJ. „Vorbim de accesul la cardurile copiilor, la cardurile lor de burse, de alocație” (video)

Joi, 3 octombrie, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o şedință cu şefii unităților de învățământ din județul Botoșani. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani. 

Pe ordinea de zi a fost prins raportul privind starea învățământului din județul Botoșani în anul școlar 2023-2024, planul managerial al ISJ Botoșani pentru anul școlar 2024-2025, dar și lansarea Campaniei Naționale „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția”.

Printre invitaţi s-au numărat și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

„Vorbim de accesul la cardurile copiilor, la cardurile lor de burse, de alocație”

În acest context, Anca Silion, comisar în cadrul IPJ, a susținut că problema criminalității informatice a ajuns la un nivel grav.

„Sunt foarte multe sesizări din partea dumneavoastră cu privire la criminalitatea informatică. Până acum, când vorbeam de criminalitatea informatică, vorbeam de acele activități pe care le desfășurăm la clase primare sau gimnaziale pe siguranță online, pe copilul care poate intra pe rețele, care poate nu știe ce să facă și care trebuia să își securizeze cumva datele. Acum, pe criminalitate informatică vorbim de accesul la cardurile copiilor, la cardurile lor de burse, de alocație sau accesul lor la cardurile părinților. Activitățile noastre se centrează în momentul de față pe acest tip de informație, care trebuie să ajungă la ei. Este vorba despre un alt nivel”, a declarat Anca Silion, comisar în cadrul compartimentului analiză și prevenire a criminalității la IPJ.

„Poate aduce atingere atât copilului, cât și familiei lui”

Anca Silion a subliniat că, deși se poate solicita intervenția pentru educarea copiilor din clasele primare în privința siguranței online, acum prevenirea criminalității informatice trebuie să includă aspecte mai avansate.

„Există și posibilitatea de a ne solicita prezența pentru copiii, să zicem de școală primară, prin care să punem accentul pe acest tip de siguranță online la clasele mici, dar în momentul de față, când vorbim de criminalitate informatică la nivel de activități preventive trebuie să vorbim și despre aceste aspecte, despre instalarea aplicației pe telefon, despre acces la card, despre comunicarea datelor la un nivel la care poate aduce atingere atât copilului, cât și familiei lui”, a spus Anca Silion.

Comisarul a mai spus că „sunt foarte multe sesizări de activități pentru că în clasa X s-au creat conturi false, s-au făcut diverse obrăznicii, ca să le spunem așa, în baza creării acelor conturi false. Și pentru astfel de activități putem fi contactați și solicitați să participăm la ele”.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.6 °
9.4 °
93 %
1.3kmh
100 %
mar
11 °
mie
11 °
J
9 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...