Scoarțele botoșănene, vedetele expoziției de la Muzeul Olteniei din Craiova
Muzeul Județean Botoșani a răspuns invitației Muzeului Olteniei din Craiova de a participa ca partener la proiectul expozițional „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”.
Vernisajul a avut loc 27 septembrie 2024 în Sala „C.S. Nicolăescu-Plopșor” a Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, iar expoziția va rămâne deschisă vizitatorilor până pe 19 ianuarie 2025.
Astfel, Muzeul botoșănean și-a adus contribuția printr-o serie de obiecte valoroase din Colecția de Etnografie, printre care scoarțe tradiționale specifice zonei Botoșaniului, trăistuțe țesute și un set de instrumente din lemn utilizate în prelucrarea lânii.
„Răspunzând invitației Muzeului Olteniei din Craiova de a lua parte, în calitate de partener, la proiectul expozițional de importanță națională „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”. (…) Muzeul Județean Botoșani a contribuit la ansamblul expozițional cu o suită de obiecte din propria Colecție de Etnografie, incluzând patru scoarțe reprezentative pentru zona Botoșaniului, trăistuțe țesute tradițional din același areal etnografic, precum și obiecte din lemn utilizate în prelucrarea lânii”, au transmis reprezentanții Muzeului din Botoșani.