O femeie din Botoșani a pus pe jar, în urmă cu o lună, toate structurile de intervenție, după ce a crezut că fiul ei de 18 ani a fost răpit. Povestea a avut un final neașteptat, întrucât lucrurile au stat cu totul altfel.
Întreaga nebunie a început când femeia a sunat disperată la 112, declarând că fiul ei a fost răpit și se află sechestrat într-o mașină. „În luna august, dispeceratul 112 a primit un apel de la o femeie care a anunțat că fiul său este răpit și se află într-un mijloc de transport, fără a ști locația exactă. Am început imediat activități pentru identificarea vehiculului și localizarea victimei”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Polițiștii s-au mobilizat rapid pentru a găsi tânărul de 18 ani, însă au avut parte de o surpriză de proporții. „Din verificări a reieșit faptul că tânărul respectiv s-a urcat într-un mijloc de transport în comun din municipiul Botoșani și fiind sub influența băuturilor alcoolice a adormit, ajungând într-o altă localitate decât cea de domiciliu. Speriat, acesta și-a sunat mama și a spus că a fost răpit și nu cunoaște unde se află”, a adăugat Delia Nenișcu.
Finalul nu a fost doar unul comic, ci și cu o lecție importantă. Deși tânărul și-a „recuperat” libertatea fără nicio intervenție eroică, factura pentru această neînțelegere i-ar putea da bătăi de cap familiei. În acest context, polițiștii au reamintit că serviciul 112 trebuie folosit doar în situații reale de urgență, apelurile abuzive putând atrage sancțiuni severe. Amenda pentru astfel de fapte poate ajunge până la 4.000 de lei.
De altfel, doar în această vară, autoritățile au înregistrat peste 400 de apeluri false sau abuzive la 112, o problemă care continuă să pună presiune pe resursele de intervenție.