Peste 16.000 de elevi și preșcolari, dar și 1.700 de cadre didactice din județul Botoșani au participat sâmbătă, 21 septembrie 2024, la activitatea de strângere a deșeurilor organizată de Asociația „Let’s do it, Romania!”.
Inspectori școlari, profesori, părinți și elevi, pe bază de voluntariat, echipați cu mănuși de unică folosință și saci menajeri, s-au mobilizat pentru a fi parte activă în îndeplinirea scopului propus de proiect, acela de a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului. Deși se desfășoară într-o singură zi, activitatea de ecologizare este cea mai puternică la nivel mondial.
„Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, împreună cu unitățile conexe, Casa Corpului Didactic Botoșani, Clubul Școlar Sportiv Botoșani și toate unitățile de învățământ preuniversitar, au participat la una dintre cele mai importante lecții pe care le-o putem oferi copiilor noștri: grija pentru mediul înconjurător”, a transmis profesorul Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ Botoșani.
„De la an la an se observă o schimbare în bine”
Astfel, sistemul educațional acordă o atenție deosebită problemelor de mediu. Promovând o educație ecologică sistematică, prin integrarea cunoștințelor, valorilor și atitudinilor legate de protecția mediului, cei din educație vor să fie un model și să aducă schimbări reale la nivel individual și comunitar.
„Suntem recunoscători și mândri de fiecare voluntar care a dat dovadă de empatie, respect și responsabilitate față de mediul în care trăim. De la an la an se observă o schimbare în bine referitor la depozitarea responsabilă a deșeurilor. Continuăm să fim implicați ca fiecare dintre noi să poată conștientiza importanța respectării legislației mediului, dreptul la un mediu curat, echilibrat și protejat”, a conchis Bogdan Suruciuc.
România s-a alăturat altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată în cadrul Proiectului Ziua de Curățenie Națională, la cea de a XI-a ediție.