vineri, septembrie 20, 2024
AcasăLocalReabilitarea școlilor și relocarea elevilor aduc măsuri suplimentare din partea structurilor MAI...

Reabilitarea școlilor și relocarea elevilor aduc măsuri suplimentare din partea structurilor MAI (VIDEO)

Structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost nevoite să ia măsuri suplimentare în vederea asigurării unui mediu sigur pentru elevi. Informația a fost recunoscută oficial astăzi de reprezentanții Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Agenția Antidrog, pe fondul relocării unor elevi în alte unități de învățământ, din cauza lucrărilor de reabilitare.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

„Colaborăm strâns cu Inspectoratul Școlar Județean și ne asigurăm că datele sunt mereu actualizate. Am fost atenți la școlile aflate în reabilitare, iar echipe de polițiști rutieri și de ordine publică sunt alocate pentru a supraveghea zonele unde elevii au fost relocați”, a declarat comisarul șef Daniela Gheorghiescu, care conduce Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Botoșani. Măsurile de siguranță includ suplimentarea echipajelor de poliție în zonele aglomerate, mai ales că orarul elevilor a fost modificat, ceea ce creează noi provocări în gestionarea fluxului de elevi.

De altfel, odată cu începutul anului școlar, polițiștii, jandarmii și pompierii și-au reluat activitățile pentru a asigura un climat sigur în unitățile de învățământ. Încă din prima zi s-au desfășurat măsuri de ordine publică și fluidizare a traficului rutier și pietonal în proximitatea școlilor. „Am discutat cu elevii, părinții și profesorii, pentru a ne asigura că și în acest an vom colabora eficient pentru siguranța școlară”, a adăugat Daniela Gheorghiescu. De la începutul anului școlar nu s-au raportat incidente care să perturbe liniștea publică în apropierea școlilor. În plus, poliția va continua acțiunile de prevenire a abandonului școlar și a absenteismului, urmând să colaboreze pe această linie inclusiv cu autoritățile publice locale, dar și cu specialiștii din cadrul Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Verificări și măsuri preventive
Și în acest an școlar, specialiștii ISU Botoșani vor continua acțiunile de îndrumare și control în instituțiile de învățământ, astfel încât eventualele nereguli constatate să fie eliminate. Pe timpul controalelor se va avea în vedere, în principal, asigurarea permanentă a condițiilor de evacuare a persoanelor, dotarea cu stingătoare de incendiu și verificarea periodică a acestora, funcționarea la parametri proiectați a rețelelor de hidranți și a instalațiilor de detectare, semnalizare și alarmare a incendiilor, funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare. De asemenea, se vor organiza și exerciții care au ca scop formarea unui comportament preventiv specific tipurilor de risc. „Pentru un plus de siguranță, elevilor le este recomandat să participe la exercițiile de evacuare, deoarece acestea sunt esențiale pentru a fi pregătiți în cazul unui incident real. La fel de important este să cunoască traseele de evacuare. Fiecare elev și profesor trebuie să știe pe unde să iasă în caz de urgență și care sunt locurile de întâlnire stabilite”, a explicat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt în cadrul ISU.

Campanii pentru un mediu școlar sigur
Pe parcursul anului școlar 2024-2025, polițiștii și ceilalți angajați ai structurilor MAI vor desfășura campanii menite să crească gradul de conștientizare privind siguranța școlară. Una dintre aceste campanii este „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, axată pe prevenirea bullying-ului și a violenței de orice fel în mediul școlar. Și jandarmii au pregătit o campanie cu un mesaj puternic – „Protejează-te pe tine și pe colegii tăi!”. Prima acțiune a avut loc chiar înainte de deschiderea anului școlar, în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță”. Activitățile s-au desfășurat în parcurile din municipiile Botoșani și Dorohoi, precum și în orașul Darabani, unde jandarmii au purtat discuții directe cu elevii din clasele primare și gimnaziale.

Totodată, Poliția va lucra și cu cei de la Agenția Antidrog la prevenirea consumului de substanțe interzise, precum și a implicării elevilor în fapte antisociale.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.6 °
14.4 °
48 %
2.3kmh
95 %
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...