miercuri, septembrie 18, 2024
AcasăLocalTabăra de jurnalism „Ai noștri tineri” ajunge din nou la Ipotești

Tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri” ajunge din nou la Ipotești

În perioada 19-26 august 2024, la Ipotești, va avea loc cea de-a VIII- ediție a taberei de jurnalism „Ai noștri tineri”. Din locul nașterii poetului și jurnalistului Mihai Eminescu a pornit, în 2016, tabăra copiilor și tinerilor jurnaliști, un eveniment îndrăgit în redacția Buzz, una formată din copii și adolescenți.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

De la prima ediție desfășurată în urmă cu opt ani, Buzzmedia a schimbat o generație. Copiii-reporteri de ieri sunt, astăzi, studenți la Jurnalism, la Comunicare și Relații
Publice, la Conservator, la Drept sau Psihologie, ori lucrează deja ca jurnaliști la instituții media recunoscute.

„Ne întoarcem la Ipotești pentru că tuturor – și trainerilor, și mie personal – ne era dor de locul în care s-a născut tabăra noastră dragă. Mai mult de atât, niciunul dintre copiii și tinerii din redacția de azi nu a prins tabăra la Ipotești. Ne-am propus și pentru ediția de anul acesta un program încărcat de activități, dar și concursul de miss și mister pe care participanții îl vor organiza.

Doresc să mulțumesc părinților, copiilor și celor doi sponsori inimoși care ne-au
ajutat să punem bazele unei noi ediții. Nu e deloc ușor, dar pentru noi tabăra înseamnă întâlniri fascinante cu oameni de la care învățăm, oameni cu care ținem legătura și în timpul anului, care ne sprijină constant în ceea ce facem, care ne ajută să ne profesionalizăm materialele pe care le realizăm în timpul anului, fie că sunt destinate ziarului, pentru televiziune sau pentru radio.”, a declarat Ioana Matfeev, organizator al taberei și coordonatorul redacției Buzz.

Nume mari prezente la tabăra de jurnalism

Tabăra este un proiect al asociației Buzzmedia, iar la ediția aceasta au fost invitați să susțină traininguri media: Silvia Ionescu – regizor TVR, Claudia Nicolau – actriță și producator TVR, Alexandra Cuza – redactor Radio Top din Suceava, Doru Ionescu – jurnalist TVR și Bogdan Sterpu – editor video TVR.
Participanții vor învăța despre jurnalismul de platou și cel de teren, despre echipa de producție, despre limbajul actoricesc în televiziune, vor face ore de dicție, vor învăța să realizeze un reportaj de radio și de televiziune și vor afla cum se realizează un video-eseu sau despre cât de importantă e titrarea unui material jurnalistic.

Jurnalism muzical

Desigur, nu va lipsi cursul de jurnalism muzical susținut de Doru Ionescu, o tradiție deja pentru tabăra „Ai Noștri Tineri”. Copiii și tinerii prezenți vor afla de la Doru, cunoscut jurnalist muzical, realizator al emisiunilor „Remix” (TVR) și „Puls Rock” (Rock Fm) cum se scrie o cronică pentru un disc muzical, dar nu numai atât. Vor fi ore de editare video și audio cu Bogdan Sterpu pentru că în redacția Buzz sunt tot mai mulți copii preocupați de acest segment al jurnalismului. Nu vor lipsi ieșirile în teren pentru subiectele jurnalistice propuse sau filmările unor emisiuni la care protagoniști vor fi chiar participanții.

Doi dintre foștii reporteri Buzz vor fi, la rândul lor, traineri pentru urmașii lor în redacție. Denisa Sandu, proaspăt licențiată în Jurnalism, va susține un curs intitulat „Feature în jurnalism”, aceasta fiind și tema studiată pentru lucrarea de licență la care a lucrat anul acesta cu jurnalista Emilia Șercan și pentru care a fost notată cu 10.00.

Iosif Pintilie le propune participanților un curs despre știrea și sursele de informare. Iosif este student la Drept, dar pasionat de jurnalismul sportiv încă de când era reporter Buzz, lucrează azi pentru „Gen știri”, „Gen sport” și Ziare.com.

Alături  de micii jurnaliști va fi pe parcursul întregii taberei și profesorul Ludvic Schibinschi
care va încânta cu chitara sa și mai mult serile de tabără ale copiilor și invitaților prezenți. La finalul taberei, cei mai activi participanți vor fi premiați.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
16.1 °
14.4 °
65 %
1.8kmh
100 %
mar
17 °
mie
23 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Până când se mai angajează niște medici, pacienții sunt scoși din când în când afară, la aer curat.

EDITORIAL

Pe vremea când eram în liceu, una dintre pramatiile locale a bătut câțiva elevi din internat, ceea ce a atras reacția părinților și a...

EPIGRAMA ZILEI

Toamnă, șezi în calendar, Nu îmi bruma arealul Că pun mâna pe un par Și-ți învinețesc dorsalul...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...