miercuri, aprilie 2, 2025
AcasăLocalDeficitul de personal de la Spitalul Județean continuă să fie o problemă...

Deficitul de personal de la Spitalul Județean continuă să fie o problemă (video)

Deficitul de personal din cea mai mare unitatea sanitară din judeţ devine tot mai apăsător. Tot mai multe secții ale Spitalului Județean „Mavromati” lucrează cu din ce în ce mai puţine cadre medicale.

Una dintre probleme este, însă, şi atitudinea angajaţilor care deja activează în spital. Asta pentru că o soluţie temporară pentru secţiile unde este un deficit mare de personal, sunt transferurile pe o perioadă determinată. Astfel de decizii, luate cu avizl managerului unităţii, creează însă numeroase nemulțumiri în rândul angajaților, şi se izbesc de refuzul angajaţilor de a merge pe alte secţii, mascat de diverse afecţiuni medicale.
Astfel, unii dintre ei se îmbolnăvesc subit înainte de a-și începe activitatea pe noua secție. Acest lucru a fost recunoscut chiar de managerul interimar al spitalului, juristul Corneliu Prepeliță.

„În momentul când s-a dat decizia de delegare a spus că n poate. Și am constatat de ce nu se poate, are o problemă medicală, e în concediu medical de trei săptămâni”, a spus managerul Corneliu Prepeliță.

Medicul Radu Malancea, şeful secţiei de ortopedie, a declarat că de-a lungul timpului personalul a refuzat să lucreze pe secția pe care o conduce pe motiv că este mult de muncă.

„La noi pe secţie sunt pacienţi care sunt la pat, au nevoie de mult mai multă îngrijire ca pe alte secţii. Una e sa fii asistent la 20 de paturi la oftalmologie şi alta e la ortopedie. Eu nu mă duc acolo, că acolo se muncește. A și spus că îmi iau concediu medical”, a spus medicul șef al Secției de Ortopedie.

Unitatea medicală are în derulare mai multe concursuri pentru posturi de medici, dar și personal sanitar mediu și auxiliar, însă de cele mai multe ori rezultatele sunt dezastruoase.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
9.4 °
86 %
4.5kmh
100 %
mie
10 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °
D
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încerci cu frumosul inițial și dacă nu ține, mai adaugi ceva mai pe înțelesul celor cărora te adresezi.

EDITORIAL

Frământările sociale din ultima vreme nu sunt singulare în istoria recentă a românilor. De-a lungul ultimelor două secole, istoria a consemnat multe asemenea momente....

EPIGRAMA ZILEI

La acea vorbă străveche („Nu te culca pe-o ureche!”) Am o întrebare ... nouă: Se poate pe amândouă? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...