Deficitul de personal din cea mai mare unitatea sanitară din judeţ devine tot mai apăsător. Tot mai multe secții ale Spitalului Județean „Mavromati” lucrează cu din ce în ce mai puţine cadre medicale.
Una dintre probleme este, însă, şi atitudinea angajaţilor care deja activează în spital. Asta pentru că o soluţie temporară pentru secţiile unde este un deficit mare de personal, sunt transferurile pe o perioadă determinată. Astfel de decizii, luate cu avizl managerului unităţii, creează însă numeroase nemulțumiri în rândul angajaților, şi se izbesc de refuzul angajaţilor de a merge pe alte secţii, mascat de diverse afecţiuni medicale.
Astfel, unii dintre ei se îmbolnăvesc subit înainte de a-și începe activitatea pe noua secție. Acest lucru a fost recunoscut chiar de managerul interimar al spitalului, juristul Corneliu Prepeliță.
„În momentul când s-a dat decizia de delegare a spus că n poate. Și am constatat de ce nu se poate, are o problemă medicală, e în concediu medical de trei săptămâni”, a spus managerul Corneliu Prepeliță.
Medicul Radu Malancea, şeful secţiei de ortopedie, a declarat că de-a lungul timpului personalul a refuzat să lucreze pe secția pe care o conduce pe motiv că este mult de muncă.
„La noi pe secţie sunt pacienţi care sunt la pat, au nevoie de mult mai multă îngrijire ca pe alte secţii. Una e sa fii asistent la 20 de paturi la oftalmologie şi alta e la ortopedie. Eu nu mă duc acolo, că acolo se muncește. A și spus că îmi iau concediu medical”, a spus medicul șef al Secției de Ortopedie.
Unitatea medicală are în derulare mai multe concursuri pentru posturi de medici, dar și personal sanitar mediu și auxiliar, însă de cele mai multe ori rezultatele sunt dezastruoase.