marți, septembrie 10, 2024
AcasăLocalRețeaua 5G a ajuns în Botoșani. Mai multe proteste organizate în țară...

Rețeaua 5G a ajuns în Botoșani. Mai multe proteste organizate în țară din cauza acestei tehnologii (VIDEO)

De la începutul lunii august, abonații unei companii naționale de telecomunicații au acces la rețeaua de date 5G/5G+. 

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșănenii au fost notificați, pe telefoanele mobile, legat de noua îmbunătățire a transmisiei de date. “De azi ai acoperire 5G+/5G in orasul Botosani. Bucura-te de netul inclus in abonament la viteze mari de pana la 1500 Mbps. Asigura-te ca setarile telefonului tau permit conectarea la reteaua 5G+/5G”, este mesajul pe care l-au primit abonații unei rețele de telefonie mobilă națională.

Operatorul a început testele încă din luna mai a acestui an, iar de la începutul lui august rețeaua a devenit funcțională, în mod oficial.

Ce este 5G

5G este numele generației a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020 prevede viteze de până la 20 gigabiți pe secundă, dar aceasta a fost demonstrată doar pentru unde milimetrice cu o frecvență de 15 gigahertzi sau mai mare.

5G utilizează un spectru de frecvențe mai mare decât 4G. În timp ce 4G funcționează pe frecvențe mai mici de 6Ghz, 5G poate funcționa pe frecvențe cuprinse între 1GHz și 100GHz. Această creștere semnificativă a frecvenței permite 5G să transporte mai multe date, ceea ce se traduce prin viteze mai mari.

Proteste împotriva introducerii reţelei România

În ultimii ani au fost orgnizate mai multe proteste în România din cauza introducerii 5G. În țara noastră, Coaliția Stop 5G România a fost fondată de Asociația Pro Consumatori, Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita. Alianța Părinților are ca obiectiv declarat ”implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora”.

Pe site-ul acestui ONG, se regăsesc materiale împotriva vaccinării obligatorii și educației sexuale în școli. Dan Puric este menționat ca una din personalitățile care sprijină proiectele asociației. Asociația Pro Vita se ocupă de îngrijirea copiilor abandonați și a familiilor nevoiașe cu mulți copii și militează împotriva avortului. Cele trei organizații au obținut susținere de la asociații și fundații religioase, precum Asociația Familia Ortodoxă, Asociația Creștin-Ortodoxă ”Mama Olga” din Piatra-Neamț, Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghica, Asociația Străjerii Ortodoxiei, Mișcarea ”Focul Dacic” și Asociația Patrioții Geto-Daci, Asociația Noua Dreaptă, organism care a stat la baza fondării Partidului Noua Dreaptă, formațiune neo-legionară, Asociația Oina, sau ONG-uri ecologiste.

Rețeaua 5G, suspectată că va afecta ”chi-ul” planetei

Coaliția a prezentat pe site-ul său mesajul Stop 5G International cu ocazia protestelor care au avut loc în lume. Pe lângă problemele de sănătate pe care le provoacă antenele de telecomunicații, sateliții amplasați pe orbita terestră ca infrastructură necesară rețelei 5G vor duce la distrugerea vieții pe Pământ. Astfel, miile de sateliți vor afecta ”circuitul electric global” sau, după cum spun chinezii, chi-ul planetei:

”Cea mai mare pagubă pe care o vor face sateliții, care ar putea pune capăt vieții pe Pământ, vine din locația lor, anume ionosfera cea mai vulnerabilă parte a mediului Pământ. Ionosfera este un strat de atmosferă care începe la o altitudine de aproximativ 50 de mile deasupra capului nostru. Acesta este încărcat în medie la 300.000 de volți în orice moment și oferă puterea pentru circuitul electric global. Circuitul electric global furnizează energia tuturor viețuitoarelor: de aceea suntem în viață și este sursa întregii sănătăți și vindecări. Toți medicii orientali știu acest lucru, cu excepția faptului că ei numesc acea energie „qi” sau „chi”. Ea curge între cer și Pământ și circulă prin meridianele noastre și ne dă viață. Este electricitatea. Nu puteți contamina circuitul electric global cu milioane de semnale radio cu impulsuri, modulate, fără a distruge viața întreagă”, se arată în comunicat.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
16.6 °
48 %
2.5kmh
100 %
mar
29 °
mie
18 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot soluțiile tradiționale, dar verificate, sunt cele mai sigure

EDITORIAL

Într-o săptămână demarează sezonul de toamnă, iar posturile de radio și televiziune generaliste și cu acoperire națională se întrec în a promite lansarea unor...

EPIGRAMA ZILEI

În discursu-i către mase, Fostul șef de galerie Dă la toată lumea, case. Pe când și o butelie?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...