vineri, septembrie 20, 2024
AcasăLocalÎncep Zilele Nordului! Cel mai așteptat eveniment cultural debutează mâine la Darabani

Încep Zilele Nordului! Cel mai așteptat eveniment cultural debutează mâine la Darabani

Joi, 1 august, în cel mai nordic oraș din România, Darabani, începe unul dintre cele mai așteptate evenimente ale regiunii: festivalul „Zilele Nordului”. Anual, acest festival aduce împreună oameni din toate colțurile țării și nu doar.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Cu un program bogat ce include concerte, workshop-uri și activități pentru toate vârstele, „Zilele Nordului” transformă micul oraș într-o adevărată sărbătoare a diversității culturale. Orașul Darabani devine, astfel, pentru câteva zile, un punct de întâlnire al creativității și al bucuriei de a descoperi frumusețea nordului. Cea de-a XI-a ediție reunește nume importante din muzică, film, teatru, jurnalism și urbanism.

Orașul situat în nordul României se pregătește să fie gazda unei serii de spectacole muzicale, dezbateri și activități recreative, oferind locuitorilor și vizitatorilor o ocazie unică de a experimenta bogăția culturală a regiunii. Anul acesta, festivalul promite să surprindă și să încânte publicul cu o varietate de artiști, consolidându-și astfel statutul de eveniment emblematic al zonei.

Invitați de renume la Darabani

Anul acesta, festivalul „Zilele Nordului” se bucură de prezența unor personalități marcante din diverse domenii. Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al Universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, se numără printre invitații speciali ai acestei ediții.

Trupele Care vor încânta publicul

Pe scenele festivalului vor urca trupe renumite, precum Alternosfera, Luna Amară și Norzeatic & Qinta Spartă, care vor aduce energie și diversitate în programul muzical.

Ediția a XI-a: Pregătiri și Noutăți

Nordul Moldovei se pregătește să primească din nou turiști și participanți pentru a unsprezecea ediție a festivalului, care va avea loc la Darabani în perioada 1-4 august. Festivalul promite 50 de evenimente, incluzând concerte, dezbateri și ateliere, cu 10 trupe și 50 de invitați speciali. Printre evenimentele remarcabile se numără Maratonul Nordului, Campionatul Mondial de Borș Moldovenesc și Forumul Orașelor Mici din România. CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE FORMULUI ORAȘELOR MICI DIN ROMÂNIA

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică în perioada 01 – 04 august 2024.

Jandarmii, împreună cu efective de poliție, poliție locală, pompieri și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani vor acționa în zona de desfășurare a evenimentelor (spectacolele din Poiana Teioasa, Maratonul Nordului MTB Dersca si Maratonul Nordului Teioasa Trail) pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru intervenția în situații de urgență, conform competențelor instituționale.

Despre „Zilele Nordului”

Zilele Nordului este un festival cultural unic în peisajul românesc, cu o agendă complexă de concerte, evenimente culturale și intervenții artistice și comunitare prin care dezvoltă comunitățile mici din regiunea de nord a Moldovei.

Aflat la a unsprezecea ediție, festivalul a lucrat până acum cu peste 2000 de voluntari din regiune, unii rămași acasă și alții stabiliți în alte locuri din țară și din străinătate, pe care îi reconectează prin intermediul culturii pentru a le da posibilitatea să se implice în dezvoltarea regiunii natale. Împreună, voluntarii Nord au creat în primul deceniu de muncă zece ediții de festival și peste 500 de evenimente culturale, au contribuit la renovarea de școli, case memoriale și spitale, la crearea de infrastructură culturală nouă în regiune și au influențat în mod semnificativ dezvoltarea unui spirit civil și comunitar înnoit, precum și a unui brand pe măsură pentru regiune.

Festivalul este organizat de către Asociația Nord cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Darabani, al Administrației Fondul Cultural Național, al Banca Transilvania, Caraiman, Kaufland, Iulius Mall Suceava, Cadasplan, Vestra, Farmec și al altor companii din regiunea de Nord. Programul și detaliile complete se găsesc pe www.zilelenordului.ro.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.6 °
14.4 °
48 %
2.3kmh
95 %
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...