duminică, septembrie 8, 2024
AcasăLocalBotoşăneni la Jocurile Olimpice de la Paris: Loredana Toma

Botoşăneni la Jocurile Olimpice de la Paris: Loredana Toma

Una dintre speranțele României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie – 11 august, este botoșăneanca Loredana Toma.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

În vârstă de 29 de ani, halterofila care este campioană mondială și multiplă campioană europeană, se pregătește la intensitate maximă pentru a putea fi în formă maximă în timpul întrecerii majore care va debuta în acest weekend în Hexagon.
Loredana Toma a declarat că va face totul pentru a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris și nu concepe să nu-și treacă numele pe lista sportivilor medaliați la această întrecere supremă.

„Participarea la Jocurile Olimpice este un vis devenit realitate. Este o bucurie foarte mare și pot spune că sunt fericită că aproape mi se realizează visul. Am tras câțiva ani buni pentru acest vis și sper să se încheie așa cum ne dorim cu toții, cu o medalie. Sincer, nu contează culoarea medaliei. Tot ce vreau este să urc pe podium la Paris. Fiecare dă tot ce are mai bun în pregătire. Va conta foarte mult şi ziua pe care o prinzi acolo. Dacă ai o zi bună la Paris, poţi să urci pe podium. Antrenamentul înseamnă să ridic undeva la 60 de tone în fiecare săptămână”, a declarat Loredana Toma.

„Am o determinare aparte”

Dublă campioană mondială și de șase ori cea mai bună la nivel european, Loredana Toma nu a putut participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, fiind suspendată de Federația Română de Haltere (FRH) pentru că ar fi încălcat regulamentul antidoping. Acum urmărește să se acopere de lauri la Paris, dorind să se retragă din activitate cu o medalie olimpică în palmares. Ar fi prima pentru botoșăneanca noastră.

„A fost o perioadă foarte grea și lungă, de altfel. Cred că am o determinare aparte care nu-mi dă voie să renunț. Nu vă ascund că m-am gândit de mai multe ori să mă retrag. A fost foarte frustrant atunci, cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dar mă bucur că sunt aici şi încă lupt”, a dezvăluit Loredana Toma.

Botoșăneanca a dezvăluit care ar fi următorul său pas după participarea la Jocurile Olimpice (JO) din 2024.

„Cred că după Jocurile Olimpice urmează retragerea. Îmi doresc să mă las de haltere cu o medalie olimpică la gât”, a conchis Loredana Toma.

Botoşani dă 11 dintre cei 107 sportivi ai lotului României

La Paris, România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline. Din cei 107 sportivi care vor reprezenta țara noastră la Paris, nu mai puțin de 11 sunt botoșăneni.

Dintre aceștia, 9 sunt la canotaj: Simona Radiș, Mugurel Semciuc, Iulia Liliana Bălăucă, Geanina Dumitrița Juncanariu, Andrada Maria Moroșanu, Mihai Chiruță, Patricia Andreea Cireș, Florin Bogdan Horodișteanu și Claudiu Neamțu. Halterofila Loredana Toma și luptătorul de greco-romane Alin Alexuc – Ciurariu întregesc „armata” botoșăneană la Paris.

Palmares impresionant

Loredana Toma s-a calificat la JO după ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere, în limitele categoriei 71 kg. Ea este halterofila cel mai bine clasată din Europa.
În vârstă de 29 de ani, Loredana Toma are în palmares la Campionatele Mondiale trei medalii de aur (la total, smuls, aruncat) la Anaheim (SUA), în 2017, în limitele categoriei 63 kg, două medalii de aur (la total şi smuls) la Bogota (India), în 2022, la 71 kg.

Ea a câştigat o medalie de argint (la smuls) şi un bronz (la total), la Ashgabat, în 2018 şi un bronz (la total) la Pattaya, în 2019, în limitele categoriei 64 kg.

La Campionatele Europene a reuşit de patru ori tripla de aur (la total, smuls şi aruncat): în 2017 şi 2018 – la 63 kg şi în 2019 şi 2021 – la 64 kg.

În limitele categoriei 58 kg, a cucerit două medalii de argint, (la aruncat şi total), un bronz, la smuls, în 2013 şi tripla de argint, în 2014. A fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Componența lotului României pentru JO de la Paris 2024

– Atletism: Delvine Relin Meringor, Joan Chelimo Melly –maraton, Andrea Miklós – 400 m, Alina Rotaru Kottmann – săritura în lungime, Bianca Ghelber – aruncarea ciocanului, Stella Rutto – 3000 m obstacole, Alin Firfirică – aruncarea discului, Alexandru Mihăiţă Toader – aruncarea suliţei, Andreea Taloş, Diana Ion – triplusalt, Rareş Toader – aruncarea greutăţii, Florentina Iusco – triplusalt şi săritura în lungime, Daniela Stanciu – săritura în înălţime

-Înot: David Popovici, Vlad Stancu

-Box: Lăcămioara Perijoc – 54 kg

-Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan

-Canoe: Cătălin Chirilă – C1 – 1000 m (1 loc cotă), Oleg Nuţă, Ilie Sprincean – canoe – C2 – 500 m (2 locuri cotă)

-Canotaj: 45 locuri (un loc nominal +44 locuri cotă – 11 echipaje) – dublu vâsle feminin (W2x), dublu vâsle categorie uşoară feminin (LW2x), patru vâsle feminin (W4x), dublu vâsle masculin (M2x), patru vâsle masculin (M4x), dublu rame feminin (W2-), patru rame feminin (W4-), dublu rame masculin (M2-), patru rame masculin (M4-), opt plus unu masculin (M8+), opt plus unu feminin (W8+), Mihai Chiruţă – simplu vâsle masculin (calficat nominal)

-Gimnastică artistică: Andrei Munteanu; Echipa feminină de gimnastică artistică (5 locuri cotă)

-Polo: Echipa masculină (13 locuri cotă)

-Tenis de masă: Echipa feminină (3 locuri cotă), Bernadette Szocs /Ovidiu Ionescu – dublu mixt, Ovidiu Ionescu – simplu masculin, Andrei Eduard Ionescu – simplu masculin

-Lupte: Andreea Ana – lupte feminin – 53 kg, Kriszta Tunde Incze – lupte feminin – 62 kg, Cătălina Axente – lupte feminin – 76 kg, Alin Alexuc-Ciurariu – lupte greco-romane – 130 kg, Răzvan Arnăut – lupte greco-romane – 60 kg

-Yahting: Ebru Bolat –– ILCA 6

-Scrimă: Mălina Călugăreanu – floretă individual

-Haltere: Mihaela Cambei – 49 kg, Loredana Toma – 71kg

-Triatlon: Felix-Pierre Duchampt

-Cliclism: Ede Molnar – mountain bike

-Judo: Alex George Ioan CREŢ – 90 kg

– Tir cu arcul: Mădălina Ştefania Amăistroaie – arc olimpic

-Tenis: Ana Bogdan – simplu, Jaquline Cristian – simplu, Irina Begu – simplu, Monica Niculescu – dublu

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.9 ° C
18.9 °
17.6 °
27 %
1.7kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...