Timp de o săptămână, copiii din Răuseni se bucură de Tabăra de vară organizată în comună.
Ajunsă la a șasea ediție, tabăra de vară a început, luni, 22 iulie și se va încheia vineri, 26 iulie. Evenimentul „Vara pe uliță” a fost posibil datorită conjugării eforturilor primarului, Consiliului Local, preotului satului și câtorva sponsori generoși.
„Anul acesta este al treilea an în care aducem și un parc de distracții cu foarte multe gonflabile, tiroliene. Acesta parc va fi în ultimele două zile de tabără, respectiv joi și vineri. Până anul acesta am organizat-o la parohia Doina, avem acolo școala, parcul sătesc și biserica Doina, iar din acest an am schimbat locația pentru că noi avem reabilitate toate școlile în staul Rediu, unde avem o grădină foarte ofertantă, deci este spațiu destul, este o toloacă în fața grădinii, este biserica peste drum, deci exact cum era odată”, a declarat Maria Jîjîe, primarul comunei Răuseni.
„Anul acesta avem 150-160 de copii”
Primarul a evidențiat faptul că tabăra este rezultatul unei colaborări strânse între primărie, școală și biserică. Astfel, copiii au parte de o gamă variată de activități, menite să le dezvolte abilitățile și să le ofere momente de neuitat.
„Avem colaborarea excelentă a cadrelor didactice, avem foarte mulți voluntari, elevi care au parcurs școala gimnazială la noi și acum sunt la liceu sau la facultate, iar ei își exprimă disponibilitatea și vor să facă acțiuni cu copiii. Practic, este o colaborare între primărie, școală și biserică, iar părintele paroh a adus și câțiva voluntari de la Mitropolie. Este al șaselea an și avem o colaborare foarte frumoasă, profesorii m-au surprins mereu cu disponibilitatea dumnealor. Anul acesta avem 150-160 de copii, îi împărțim în grupe de 10-15 elevi și lucrează pe ateliere, aici pictează, fac lucruri din mărgeluțe, fac foarte multe jocuri”, a precizat primarul.
„Prin sponsorizări le asigurăm două mese pe zi”
Copiii primesc două mese pe zi datorită sponsorilor, iar de la bugetul local sunt asigurate resursele necesare pentru organizarea și desfășurarea taberei.
„Prin sponsorizări le asigurăm două mese pe zi. De la bugetul local asigurăm logistica desfășurării doar, deci amenajăm, facem curățenie cu oamenii primăriei și asigurăm tot ce înseamnă material didactic, parcul de agrement. Mai avem vineri seară, la închiderea taberei, avem animatori, o formație de pe la Iași, o să avem foc de tabără, foc de artificii. Practic, noi asta susținem, artificiile, prăjiturile, tortul, tot materialul didactic, parcul de agrement și tot ce înseamnă curățenia, iar masa o realizăm din sponsorizări. La urmă le dăm un pachețel și diplomă de participare. În ceilalți ani le mai dădeam ghiozdănele, dar sponsorizările fluctuează de la an la an”, a spus Maria Jîjîe.