duminică, iulie 7, 2024
AcasăLocalElevii botoșăneni, încrezători după proba la alegere a Bacalaureatului

Elevii botoșăneni, încrezători după proba la alegere a Bacalaureatului

Ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2024 s-a desfășurat joi, 4 iulie. Candidații botoșăneni s-au arătat încântați de subiectele primite, la fel ca și la probele anterioare.

Joi, absolvenții de liceu au susținut proba la alegere a profilului și specializării (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie). Baremele de corectare și rezolvare a subiectelor au fost publicate de Ministerul Educației și pot fi consultate AICI.

„Sper la nota maximă”

Elevii care au ales să susțină examenul la Informatică spun că nivelul de dificultate a fost destul de scăzut, iar subiectele au fost accesibile.

„Proba de astăzi mi s-a părut cam la fel cu celelalte două, adică având un nivel de dificultate mediu spre ușor, din punctul meu de vedre. Și la această probă Ministerul s-a ținut de cuvânt spunând că va da un subiect destul de ușor ca să ne descurcăm majoritatea dintre noi. Eu am dat la Informatică, la noi a fost ok. Da, au fost câteva exerciții care ne-au pus în dificultate, dar nu au fost imposibile. Da, chiar sper la nota maximă”, a spus Eliza Curelariu, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

Pe de altă parte, cei care au susținut examenul la Logică spun că au întâmpinat dificultăți la ultima parte. „Am încurcat puțin diagramele Venn, ceilalți colegi spuneau la fel. Prima era validă și a doua era nevalidă, dar eu am pus că și prima era nevalidă. Sper doar să fie singura greșeală. 9 cred că pot să iau”, a spus botoșăneanca.

Zeci de absenți 

În această sesiune s-au înscris 2.790 de candidați (2.555 din seria curentă și 235 din seriile anterioare), distribuiți după cum urmează:

• Proba E. a) Limba și literatura română: 2.633 candidați;

• Proba E. c) Proba obligatorie a profilului: 2.677 candidați;

• Proba E. d) Proba la alegere a profilului și specializării: 2.701 candidați.

Joi, 4 iulie, din cei 2.701 candidați înscriși au absentat 54. Marți, 2 iulie, au absentat 57 de candidați, iar luni, 1 iulie, la examenul de Limba și literatura română, au absentat 44 de candidați înscriși. La nici una dintre probe nu au fost candidați eliminați.

Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00, iar afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Ca și în anii anteriori, numele și prenumele candidaților vor fi înlocuite de coduri.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
25.9 ° C
26.1 °
24.6 °
58 %
0.5kmh
12 %
Dum
32 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că vine un privat să facă bani cu parcarea la spital, că acuși se parchează și pe holuri.

EDITORIAL

Este arhicunoscută ideea că nu există român care să nu se priceapă la politică, fotbal și agricultură. Cum și eu sunt un românaș sadea,...

EPIGRAMA ZILEI

În zile hâde și ploioase Când nu e de ieșit din case, Trag concluzia amară: Am o țară ca afară…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...