sâmbătă, iulie 6, 2024
AcasăLocalElena Dascălu, eleva cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională. „Au...

Elena Dascălu, eleva cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională. „Au fost multe nopți nedormite, mult stres, dar s-au văzut rezultatele”

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani se mândrește anul acesta cu eleva Elena Dascălu, care a obținut cea mai mare medie la Evaluarea Națională.

Elena Dascălu a obținut media 9,95 la Evaluarea Națională, având nota 10 la Matematică și 9,90 la Limba și literatura română. Aceste rezultate reflectă o activitate școlară de excepție și o muncă asiduă pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

„Sunt foarte mândră de mine, știu cât am muncit în acești ani și chiar au fost rezultatele pe măsura așteptărilor. La literatură a fost totul perfect, deci nu am de ce să fac contestație, este mai mult decât suficient. La gramatică a fost cuvântul „complecși” (n.r. singurul exercițiu greșit). De patru ani tot muncesc, de la intrarea la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. De atunci muncesc în fiecare an, au fost multe nopți nedormite, mult stres, dar s-au văzut rezultatele”, a povestit Elena Dascălu.

„Să vedem ce îmi oferă viitorul”

Planurile Elenei nu se opresc aici. După ce a încheiat cu succes studiile gimnaziale la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, aceasta își dorește să urmeze liceul tot în aceeași unitate de învățământ. Tânăra se gândește serios la o carieră în Medicină, dar este deschisă și la alte oportunități pe care viitorul i le-ar putea oferi.

„Da, tot la Colegiu Național „Mihai Eminescu”, pe profil real, științe ale naturii. Mă gândesc la opțiune de Medicină, dar să vedem ce îmi oferă viitorul și în ce direcție voi merge”.

Elena a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru elevii care vor păși din toamnă în clasa a VIII-a. „Multă încredere în ei pentru că știu, sunt capabili de foarte mult lucruri. Deși știu foarte bine că mulți nu suntem încrezători în noi deoarece credem că nu știm, nu putem, dar trebuie să credem că o să reușim și o să fie bine”, a spus Elena Dascălu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.1 ° C
19.6 °
17.1 °
82 %
0.5kmh
31 %
sâm
29 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori e loc de grătar în oraș, ori trebuie să iasă un copac și s-au luat măsuri din vreme.

EDITORIAL

Am trecut de jumătatea anului și, la cum arată, jumătatea rămasă nu are cum să fie mai bună decât cea trecută, în ciuda asigurărilor...

EPIGRAMA ZILEI

În zile hâde și ploioase Când nu e de ieșit din case, Trag concluzia amară: Am o țară ca afară…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...