vineri, iulie 5, 2024
AcasăLocalAu fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională. Nicio medie de 10 în...

Au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională. Nicio medie de 10 în județ

Astăzi au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională. Este pentru prima dată după mulți ani când în județul Botoșani nu sunt candidați cu media generală 10.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 94,8%. Astfel, au fost 3.461 de candidați prezenți dintr-un total de 3.650 de absolvenți înscriși.

Mii de medii sub cinci

La proba de Limba și literatura română, 2485 de candidați (71,57 %) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 2 candidați au fost notați cu 10. La proba de Matematică, 2.058 de candidați (59,38 %) au note peste sau egale cu 5, iar 12 candidați au obținut nota 10.

Dintre cei 3.461 de candidați prezenți, 2.261 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu cinci, rezultând o rată de promovare de 65.3%.

În aceste condiții, Botoșaniul se află printre ultimele județele în ceea ce privește promovabilitatea. Mai mult, județul este pe penultimul loc în zona Moldovei, fiind urmat doar de Vaslui.

Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani

La Botoșani, procentul candidaților promovați este mai mic față de cele din ultimii trei ani. Astfel, în 2021, nivelul de promovabilitate a fost de 67,9%, în 2022 au obținut peste cinci 75% dintre candidați, iar în 2023 s-a înregistrat un procent de 66,3%.

Aceeași tendință se remarcă și la nivel național, 74,4% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut obţinut medii mai mari sau egale cu cinci, un procent mai mic față de cele din ultimii trei ani. Datele oficiale arată că, la nivel național, în anul 2021 s-a înregistrat un procent de 76,8%, în 2022 au promovat 82,3% dintre candidați, iar în 2023 au obținut peste cinci 76,2% dintre candidați.

Nicio medie de 10 în județ

Este pentru prima dată după mulți ani când în județul Botoșani nu sunt candidați cu media generală 10. Cea mai mare medie a fost 9,95 și a fost obținută de o elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

Cele mai mici medii au fost obținute de doi elevi ai Liceului Tehnologic Bucecea.

„Precizăm că rezultatele au fost publicate  prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani.

Depunerea contestațiilor

Contestațiile pot fi depuse în Centrele de examen, în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.1 ° C
22.6 °
20 °
66 %
2.8kmh
100 %
vin
20 °
sâm
29 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori e loc de grătar în oraș, ori trebuie să iasă un copac și s-au luat măsuri din vreme.

EDITORIAL

Am trecut de jumătatea anului și, la cum arată, jumătatea rămasă nu are cum să fie mai bună decât cea trecută, în ciuda asigurărilor...

EPIGRAMA ZILEI

În zile hâde și ploioase Când nu e de ieșit din case, Trag concluzia amară: Am o țară ca afară…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...