marți, iulie 2, 2024
AcasăLocalTragedie cu botoșăneni pe Drumul European 58. O persoană și-a pierdut viața...

Tragedie cu botoșăneni pe Drumul European 58. O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite grav

Un grav accident rutier care a dus la moartea unei persoane și rănirea altor două a avut loc sâmbătă seară, în comuna Poiana Stampei (județul Suceava), pe drumul european 58.

Detaliile accidentului
În jurul orei 23, un bărbat de 67 de ani din Botoșani, Octav T. circula dinspre Bistrița spre vatra Dornei, pe DN 17 – DE 58, la volanul unui BMW. Într-o curbă ușoară la dreapta, el a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar autoturismul s-a izbit mai întâi într-un capăt de podeț din beton, iar ulterior a fost proiectat într-un gard din beton. Impactul a fost devastator, iar mașina a suferit avarii majore.

Victimele accidentului
Toți cei trei ocupanți ai mașinii au fost grav răniți. O femeie de 88 de ani, aflată pe bancheta din spate, a rămas blocată între fiarele contorsionate și a fost găsită inconștientă, dar cu funcții vitale. Pompierii au reușit să o scoată din mașină și, alături de ceilalți doi răniți, a fost transportată la spitalul din Vatra Dornei. Ulterior, femeia a fost transferată la Spitalul Județean Suceava, dar, în ciuda eforturilor medicilor, aceasta a decedat.

Starea răniților
Șoferul și soția sa, în vârstă de 66 de ani, au suferit răni semnificative. Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism toracic și contuzii la gambă, iar soția sa a suferit multiple traume, inclusiv fractură de claviculă și hematoame severe. Șoferul a fost testat pentru alcoolemie, rezultatul fiind negativ, dar i-au fost prelevate și probe de sânge la spital pentru verificări suplimentare.

Echipajele de intervenție
La locul accidentului au intervenit prompt echipaje de la Punctele de Lucru Poiana Stampei și Crucea, cu accesorii pentru descarcerare, două ambulanțe SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. În sprijin a venit și o ambulanță SMURD de la ISU Bistrița-Năsăud.

Un tânăr a suferit un atac de panică
În plus, un tânăr de 34 de ani, dintr-o altă mașină care însoțea autoturismul implicat în accident, a suferit un atac de panică. Acesta a primit primul ajutor medical de la echipajul SMURD și, după ce a fost stabilizat, a refuzat transportul la spital.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale acestui incident dramatic.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
27.2 ° C
27.2 °
27.2 °
60 %
4.5kmh
100 %
mar
26 °
mie
15 °
joi
20 °
vin
26 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

(Încă) președinta CJ, iubind botoșănenii și la Corni.

EDITORIAL

Runda de alegeri locale de acum trei săptămâni ne-a lămurit: „sistemul” - adică suma structurilor de putere - s-a întărit și se poate estima...

EPIGRAMA ZILEI

Sărăcuții, vai de ei, Au primit pentru acasă La vot, zahăr și ulei Apoi ... plasă după plasă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...