marți, iulie 2, 2024
AcasăLocalSpectacol de excepție pus în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu"

Spectacol de excepție pus în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii, astăzi, la un spectacolul inedit. Este vorba despre „Piese de rezistență” de Andrei Tiberiu Măjeri.

Astăzi, 30 iunie, de la ora 18:00, botoșănenii sunt așteptați la Teatrul la Casa Tineretului pentru spectacolul care și-a avut premiera în urmă cu o săptămână.

Regia artistică îi aparține tot lui Andrei Măjeri, scenografia lui Șteff Chelaru, coregrafia Victoriei Bucun. De sound design s-a ocupat Adrian Piciorea, de  video design Andrei Cozlac. Corepetitor este Incze Katalin, asistent regie Ella Nistor, asistent  video design este Toma Rîșca, iar foto afișul este semnat de Cătălin Onofrei.

Din distribuție fac parte Ioan Crețescu, Crenola Muncaciu, Sorin Ciofu, Răzvan Amitroaei, Cezar Amitroaei, Valentin Popa și Gina Patrașcu-Zamfirache și copiii Sofia Anton, Anastasia Dăscăliac, Sarah Ghirvu, Sofia Gradinaru, Ema Honceru, Robert Sinescu, Marc Tudose, Eliza Vamanu și Mateo Voroneanu coordonați de Oana Tăbultoc (Cheia Sol Junior).

„Mi-am dat seama (a câta oară?) cât de talentați sunt colegii mei de la Teatrul „Mihai Eminescu”

„Piese de rezistență” promite să fie un eveniment teatral inedit, un spectacol itinerant care oferă o experiență imersivă și dinamică, în care spectatorii sunt invitați ca, o parte a desfășurării spectacolului, să stea în picioare și să interacționeze cu exponatele vii, ca într-un tur ghidat. De aceea este recomandată încălțămintea comodă.

„Unele spectacole au nevoie de timp, au nevoie de liniște și relaxare. Am ajuns (inclusiv eu) să repetăm cam puține săptămâni, uitând că e nevoie de un timp de „așezare” a materialului, de topire a tuturor straturilor și de distanță. Am re/văzut aseară PIESE DE REZISTENȚĂ, la o săptămână de la premieră, cu un public atent și generos. Mi-am dat seama (a câta oară?) cât de talentați sunt colegii mei de la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani. A fost o seară importantă pentru mine. Azi se joacă din nou, la Botoșani”, a transmis regizorul Andrei Măjeri.

Premiu cucerit la București

„Piese de rezistență” (cu titlul original „God of the Gaps”) a câștigat, în 2023, premiul I la Concursul Național de Dramaturgie, organizat de filiala București-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România și de Muzeul Național al Literaturii Române.

Acest text reprezintă debutul său dramaturgic la Botoșani și al patrulea spectacol regizat pe scena botoșăneană. A mai regizat la TME: „Eroine” după Ovidius (pentru care a obținut Premiul pentru Cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2023), „La Academie” de Alexandra Felseghi (Premiul pentru Cea mai bună regie la Festivalul Buzău iubește teatru 2024) și „zeițe de categoria B” (coproducție cu Teatrelli, Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj și Teatrul Regina Maria Oradea).

Andrei Măjeri a obținut cea mai înaltă recunoaștere în domeniul teatral din România, premiul pentru Cea mai bună regie la Gala UNITER 2024, pentru spectacolul „Cine l-a ucis pe tata?”. Pentru același spectacol, a câștigat recent premiul pentru Cea mai bună regie și la Festivalul Internațional de la Oradea 2024.

Prețul unui bilet

Numărul de locuri la acest spectacol este foarte limitat. Prețul unui bilet este 36 de lei, iar biletele pot fi achiziționate din incinta Casei Tineretului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.5 ° C
19.6 °
18.2 °
92 %
7.9kmh
100 %
mar
18 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
26 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

(Încă) președinta CJ, iubind botoșănenii și la Corni.

EDITORIAL

Runda de alegeri locale de acum trei săptămâni ne-a lămurit: „sistemul” - adică suma structurilor de putere - s-a întărit și se poate estima...

EPIGRAMA ZILEI

Sărăcuții, vai de ei, Au primit pentru acasă La vot, zahăr și ulei Apoi ... plasă după plasă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...