luni, iulie 1, 2024
AcasăLocalTânăr actor și regizor botoșănean, premiat la un Festival Internațional

Tânăr actor și regizor botoșănean, premiat la un Festival Internațional

Un  tânăr actor și regizor botoșănean  a fost premiat la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de serial și are deja are în proiect alte producții.

Este vorba despre Andrei Redinciuc care a realizat  serialul „Bucharest Noir” cu care ea obținut premiul pentru cel mai bun proiect de serial. Deocamdată serialul nu va fi difuzat nicăieri pentru că e în stadiul de dezvoltare.

,,În urma premiului se va semna un acord de dezvoltare, apoi împreună cu cei de la Pro TV. Ulterior, vom vedea ce se întâmpla”, a mai spus Andrei Redinciuc.

Andrei Redinciuc a participat în calitate de actor în filmul ,,O noapte de dragoste” și a regizat alte două proiecte: ,,Extravaganzia mare, blat subțire, sos iute” și ,,Datoria”. ,,Trecerea e destul de firească pentru că amandouă sunt de fapt o înșiruire de secvențe care formează o poveste. Diferă faptul că scurmetrajul are o poveste mai condensată, spusă în mai puține secvențe. La serial trebuie să spui o poveste mult mai complexă într-un timp mult, mult mai lung, dar principiul de baza e același.”

Pasiune descoperită în liceu

Relația lui Andrei Redinciuc cu regia de film a început încă din liceu, când realiza filmulețe pentru diferite concursuri. Cu timpul, s-a axat pe actorie, iar în vara anului 2018 a redescoperit accidental scenariul unui scurtmetraj ce avea să devină ,,Datoria”.

,,Sincer nu știu cum s-a întâmplat, pur și simplu s-au aliniat astrele pentru că, privind retrospectiv, eram un băiat fără experiență care s-a aruncat la ceva ce putea să devină un dezastru în fiecare secundă. Cumva, cumva, lucrurile au ieșit bine. Apoi am început să cunosc tot mai mulți oameni din industrie, am participat la festivaluri de film și am fost încet încet atras total în lumea asta. Acum e my full time job”, spune Andrei.

Acum, Andrei Redinciuc a terminat încă un scurtmetraj produs de Libra Films și realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Împreună cu actorul Carol Ionescu a scris scenariul unui lungmetraj, urmând să caute finanțare. De asemenea, Andrei realizează diferite proiecte cu cei din cadrul casei de producție Rabbit Studio.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
29.6 ° C
29.6 °
29.6 °
73 %
2kmh
100 %
lun
26 °
mar
31 °
mie
18 °
joi
22 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe canicula asta, trebuie să alegi cu grijă cu ce ieși la plimbare.

EDITORIAL

Doar două luni și ceva mai sunt până la alegerile prezidențiale și ceața densă se încăpățânează să adaste peste opțiunile partidelor în ceea ce...

EPIGRAMA ZILEI

Probabil, numai la vot Vezi un lucru aberant: Doi proști, prin prezență, pot Să înfrângă un savant!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...