vineri, aprilie 4, 2025
AcasăLocalPompierii alături de preșcolarii Grădiniței „Albă ca Zăpada” Dorohoi

Pompierii alături de preșcolarii Grădiniței „Albă ca Zăpada” Dorohoi

Copiii sunt curioși și dornici să învețe lucruri noi, chiar și în vacanță. Pompierii s-au convins de acest lucru după ce au petrecut mai multe ore, zilele acestea, alături de ei, la Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” din municipiul Dorohoi.

Salvatorii le-au explicat celor mici cum să-și petreacă vacanța în siguranță, indiferent de locul unde se află: în concediu cu părinții, în tabără, la bunici sau acasă.

Pentru a înțelege mai bine cum trebuie să procedeze, copiii au fost angrenați în exerciții de evacuare în caz de incendiu și au vizitat Detașamentul de Pompieri Dorohoi. La final, au avut de răspuns la întrebări din domeniul prevenirii incendiilor, în cadrul concursului „Prietenii lui 112”.

La subunitate, pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol.

Totodată, le-au oferit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;

– nu mergeți la scăldat în locuri neamenajate;

– nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

– nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

– dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Spuneți-le părinților unde mergeți și cine vă însoțește!

Nu știm dacă vor deveni pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului social județean „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență”, derulat în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi și Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” Dorohoi.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.3 °
42 %
3.4kmh
8 %
vin
20 °
S
18 °
D
6 °
lun
4 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...