luni, iulie 1, 2024
AcasăLocalCeremonii, defilare și explozii în culori, de Ziua Drapelului Național (VIDEO)

Ceremonii, defilare și explozii în culori, de Ziua Drapelului Național (VIDEO)

Piața Tricolorului din Botoșani a fost animată astăzi de zeci de oameni veniți să celebreze Ziua Drapelului Național. Evenimentul a adunat autoritățile locale, politicieni și șefi ai instituțiilor descentralizate, reușind să capteze atenția tuturor și să oprească traficul rutier din centrul orașului pentru câteva minute.

Ceremoniile au început încă de marți seară, când drapelul a fost coborât de pe catarg și dus la Capela Militară. Acolo a rămas peste noapte, pentru ca dimineața să fie sfințit în cadrul unei slujbe speciale. După acest moment, oficialitățile au revenit în Piața Tricolorului, iar primarul Cosmin Andrei și comandantul Garnizoanei, lt. col. Ovidiu Damian, au trecut în revistă garda de onoare.

Ceremonie solemnă și discurs în soarele torid

Momentul a continuat cu un discurs susținut de col. (rz) Sergiu Balanovici, doctor în istorie, care a relatat istoria și semnificația drapelului. Deși discursul a fost lung și soarele arzător, spectatorii au găsit refugiu la umbra copacilor din parcul de vizavi. În schimb, oficialitățile au trebuit să reziste „eroic” în soarele torid.

Ridicarea drapelului și defilarea militară

Drapelul a fost adus de brațe militari, binecuvântat de preotul militar și sărutat de prefectul Sorin Cornilă, primarul Cosmin Andrei, președintele CJ Doina Federovici și comandantul garnizoanei Ovidiu Damian. Tricolorul a fost apoi ridicat pe catarg, acompaniat de acordurile Imnului Național, în prezența militarilor de la UM 0125, jandarmilor și celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Ceremonia s-a încheiat cu o defilare impresionantă a militarilor, care de această dată au parcurs un traseu mai lung pe strada Cuza Vodă, de la teatru până dincolo de Casa Sindicatelor, oferind astfel un spectacol prelungit și apreciat de public.

Final surprinzător – focuri de artificii și petarde fumigene

La finalul ceremoniei, spectacolul a luat o turnură neașteptată cu un mic foc de artificii și detonații de petarde fumigene în culorile roșu, galben și albastru. Acest moment surpriză, neanunțat în prealabil, a provocat o reacție mixtă în rândul spectatorilor, unii dintre ei speriindu-se la sunetul exploziei, iar câțiva copii au început să plângă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
29.6 ° C
29.6 °
29.6 °
73 %
2kmh
100 %
lun
26 °
mar
31 °
mie
18 °
joi
22 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe canicula asta, trebuie să alegi cu grijă cu ce ieși la plimbare.

EDITORIAL

Doar două luni și ceva mai sunt până la alegerile prezidențiale și ceața densă se încăpățânează să adaste peste opțiunile partidelor în ceea ce...

EPIGRAMA ZILEI

Probabil, numai la vot Vezi un lucru aberant: Doi proști, prin prezență, pot Să înfrângă un savant!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...