duminică, iulie 7, 2024
AcasăLocalCeremonii organizate de BEJ distruse de președintele CJ Doina Federovici. Liberalii au...

Ceremonii organizate de BEJ distruse de președintele CJ Doina Federovici. Liberalii au părăsit sala

Președintele în funcție al Consiliului Județean, Doina Federovici (PSD), a „reușit” să strice și să dea peste cap festivitatea de înmânare certificatelor de aleși pentru viitorii consilieri județeni.

Acțiunea a fost organizată astăzi după-amiază de Biroul Electoral Județean și urma să fie o ceremonie fără nicio conotație politică, la Palatul Administrativ fiind invitați toți reprezentanții formațiunilor politice care au candidat și au reușit să obțină mandate în viitoarea configurație a CJ.

Cei care au luat cuvântul au punctat eforturile făcute de organizatori pentru buna desfășurare a procesului electoral, cu atât mai mult cu cât în activitățile specifice scrutinului electoral au fost implicate, numai la nivel local, aproape 10.000 de persoane.

Toți cei care au reușit să obțină mandate au fost invitați rând pe rând pentru a fi felicitați. Imediat ce au fost înmânate certificatele de către președintele BEJ, magistratul Lucian Lungu a cerut unitate. „Vreau să vă urez să urez să aveți o activitatea fructuoasă și, în mod deosebit, să fiți uniți pentru județul nostru. Cred că este cel mai important și, dacă ar fi să transmit un mesaj, acesta ar fi de unitate. La fel cum cele trei culori formează acea treime a tricolorului nostru, pentru că avem un singur tricolor, vă urez și vă doresc să fiți un Consiliu Județean unit”, a spus judecătorul Lucian Lungu, magistrat la Curtea de Apel Suceava.

La scurt timp, însă, actualul președinte CJ Doina Federovici a dorit să exprime și ea un punct de vedere. Doar că, întregul discurs nu a reprezentat decât un atac virulent la viitorul președinte al CJ, Valeriu Iftime (PNL), care a absentat de la această festivitate. Și totul s-a întâmplat la numai câteva minute după ce președintele BEJ, judecătorul Lucian Lungu făcuse un apel la înțelegere și colaborare din partea celor care au fost desemnați de alegători să facă parte din viitorul CJ.

În replică, reprezentații PNL au ales cea mai elegantă formă de protest – au părăsit sala și au preferat să nu se implice într-un conflict verbal, încercând să păstreze astfel și solemnitatea festivităților. Replica a venit din partea prefectului, liberalul Sorin Cornilă, care i-a atras atenția președintei CJ că momentul pentru a-i adresa o replică lui Valeriu Iftime a fost prost ales, festivitățile de astăzi fiind organizate de Biroul Electoral Județean.

„Instituția Prefectului are un rol foarte important, este în mijlocul autorităților publice locale și județene și aș vrea să dezaprob cuvintele doamnei președinte și pentru felul în care a ales să pornim următorul deliberativ al CJ. Este rolul meu… vă rog să nu mă întrerupeți că nici eu nu v-am întrerupt. Este atributul meu, al Instituției Prefectului, să asigur un echilibru, să fiu echidistant și așa am fost pe toată perioada campaniei electorale”, a spus Sorin Cornilă

Prin urmare, ceremoniile au luat sfârșit, iar cei invitați au părăsit sala de ședințe preferând să se felicite în mod personal.

Viitoarea componență a CJ în funcție de mandatele obținute

PSD va deține 15 mandate, PNL 14, iar AUR 3. În plus, funcția de președinte CJ a fost adjudecată de liberalul Valeriu Iftime.

1. Doina Federovici actualmente președinte CJ

2. Lucian Trufin senator

3. Dorin Birta actualmente vicepreședinte CJ

4. Cristian Nistor actualmente administrator public al județului

5. Gabriel Galan întreprinzător particular

6. Constantin Pătrăuceanu întreprinzător particular

7.Ramona Guraliuc medic șef UPU SMURD Spitalul Județean

8.Andron Țîmpău administrator public orașul Bucecea

9. Dan Deleanu – director executiv ADI Aqua

10. Ciprian Manolache – inspector general adjunct Inspectoratul Școlar

11. Ionuț Gireadă șef biroul Primăria comunei Mihai Eminescu

12. Sergiu Marian cadru didactic

13. Mioara Paula Jurgiu – expert Inspectoratul de Stat în Construcții

14. Cristian Grosu Pintilei – coordonator la filiala Loteria Română Botoșani

15. Dan Ștefan Pădurariu – șef Autoritatea Rutieră Română

PNL

1. Valeriu Iftime – om de afaceri

2. Ionela Aiftincă – avocat

3, Constantin Bursuc – om de afaceri

4. Mihai Viciriuc – întreprinzător particular

5. Andrei Nenișcă – om de afaceri

6. Leonard Alin Corduneanu – administrator public oraș Ștefănești

7. Bogdan Suruciuc – inspector general Inspectoratul Școlar

8. Bogdan Dăscălescu – actualmente vicepreședinte CJ

9.Luciana Elena Buliga – om de afaceri

10. Marian Bidașcă – om de afaceri

11. Mircea Gabriel Timofte – om e afaceri

12. Sergiu Zvîncă – om de afaeri

13. Gelu Graur – consilier juridic

14. Lucian Dinu Aroșoaie medic verinar

AUR

1.Eusebiu Laurențiu Cilibiu – întreprinzător particular

2.Ciprian Gabriel Ignătescu – întreprinzător particular

3.Iulian Boby Buciuleac – pensionar MAI

Este prematur de spus că aceștia vor fi și cei care vor face parte din CJ întrucât noii consilieri județeni vor fi învestiți în funcție abia în toamna acestui an. Până atunci, există posibilitatea va unii dintre cei nominalizați mai sus să opteze pentru alte funcții sau posturi. Prin urmare, locul lor vor fi ocupat de următorii candidați, în ordinea de pe listele de supleanți ai respectivei formațiuni politice. De exemplu, Gelu Graur ar urma să facă parte și din Consiliul local Botoșani, ori el ar trebui să opteze pentru una din cele două funcții.

Trebuie menționat și faptul că ce la ceremonia de astăzi au lipsit social democratul Dorin Birta, actualul vicepreședinte CJ, dar și liberalii Valeriu Iftime, Andrei Nenișcă, Bogdan Dăscălescu, Marian Bidașcă, Gabriel Timofte și Lucian Dinu Aroșoaie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
30.6 ° C
30.6 °
29.9 °
31 %
5.1kmh
3 %
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °
mie
35 °
joi
38 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că vine un privat să facă bani cu parcarea la spital, că acuși se parchează și pe holuri.

EDITORIAL

Este arhicunoscută ideea că nu există român care să nu se priceapă la politică, fotbal și agricultură. Cum și eu sunt un românaș sadea,...

EPIGRAMA ZILEI

În zile hâde și ploioase Când nu e de ieșit din case, Trag concluzia amară: Am o țară ca afară…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...