sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocalIncendiu devastator într-o localitate din județ. Totul a fost transformat într-un uriaș...

Incendiu devastator într-o localitate din județ. Totul a fost transformat într-un uriaș morman de scrum

Un incendiu de proporții a distrus, marți după-amiază (n.r. – 18 iunie a.c.) aproximativ 50 de metri cubi de lemn de salcâm, cinci tone de gunoi de grajd, două hectare de vegetație uscată și un hectar de lizieră de salcâm. Flăcările au fost la un pas de a se extinde și în pădurea din apropiere, ceea ce ar fi amplificat dezastrul.

Scenele apocaliptice au avut loc în localitatea Berza, din comuna Santa Mare, unde pompierii s-au confruntat cu un incendiu violent, caracterizat de degajări masive de fum și flăcări înalte.

Echipele de intervenție din cadrul Gărzilor de Intervenție Ștefănești și Trușești au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar în sprijinul lor a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Santa Mare.

Intervenția a durat mai bine de patru ore, având în vedere cantitatea mare de deșeuri implicată și necesitatea verificării fiecărui metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Cauza probabilă a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații neprotejate. Autoritățile reamintesc că, potrivit legislației în vigoare, este strict interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi usturătoare, care pot ajunge până la 15.000 lei pentru persoane fizice și 100.000 lei pentru persoane juridice.

Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau arderea deșeurilor poate avea consecințe grave, nu doar asupra mediului, ci și asupra proprietăților și vieților oamenilor. În astfel de cazuri, incendiile se pot extinde rapid, mai ales în condiții de vânt, și pot deveni extrem de periculoase dacă ajung în apropierea locuințelor, rețelelor electrice sau locurilor cu pericol de explozie.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte legislația privind protecția mediului pentru a preveni astfel de incidente care pun în pericol întreaga comunitate.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
12.6 °
73 %
1.8kmh
98 %
S
23 °
D
6 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...