vineri, iulie 5, 2024
AcasăLocalTragedie în judeţ. Un copil de 7 ani a murit intoxicat cu...

Tragedie în judeţ. Un copil de 7 ani a murit intoxicat cu insecticid (video)

Tragedie fără margini într-o familie din judeţul Botoşani. Doi tineri părinţi sunt nevoiţi să îşi conducă la groapă unul dintre copii, care a decedat la doar şapte ani. Micuţul şi-a dat fârşitul chiar sub ochii tatălui, şocat de ceea ce se întâmpla în faţa lui. Acum poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o seară liniştită, alături de fiul său mezin, s-a transformat într-o dramă de nedescris pentru un bărbat din judeţul Botoşani. Un copil în vârstă de doar şapte ani a sfârşit în mod tragic în condiţii misterioase. Tragedia a vut loc în satul Miletin, comuna Prăjeni.

Băiețelul s-a stins sub ochii tatălui

Micuţul s-a stins chiar sub ochii tatălui său. Tragedia a avut loc în weekend. Familia are o stână în marginea satului, iar la final de săptămână copilul obişnuia să doarmă alături de tatăl său care îngrijea de animale. În ziua fatidică, părintele stropise caprele cu o soluţie specială împotriva paraziţilor, denumită Diazinol, însă, din cauza ploii substanţa s-a scurs pe podeaua încăperii în care erau mulse animalele. Copilul a petrecut mai mult timp printre ele şi a inhalat vaporii, care l-ar fi intoxicat.

„În weekend el obişnuia să doarmă cu mine. Când ne-am culcat era totul în regulă, am mâncat seara, era OK, iar pe la 3 noaptea a început să îi fie rău, să horcăie şi am sunat la 112. Eu am dat cu o substanţă cu care se face baie la oi. Dar a plouat şi a curs substanţa aia de pe ele. Şi de la substanţa aia. Că e toxică. Aşa bănuiam eu”, a spus tatăl copilului.

Vină dată pe o pneumonie nedescoperită

Deznădăjduit, bărbatul dă vina pe o pneumonie nedescoperită. Deşi chiar el a fost cel care a bănuit, din start, cauza stării în care şi-a găsit copilul. La faţa locului au fost chemate două echipaje medicale.

Mai întâi a ajuns unul cu asistent, care era în apropiere, şi care a început imediat manevrele de resuscitare. De la Botoşani a fost trimis şi un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă cu medic. În zadar au încercat, cadrele medicale, timp de aproape o oră să repornească inima micuţului.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat de un echipaj B pentru un copil în vârstă de 7 ani, care se găsea în stop cardio-respirator, asistolă. S-au efectuat manevrele de resuscitare, intubaţie oro-traheală, masaj cardiac extren, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicaţie cu insecticid”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD Botoşani.

Potrivit autorităţilor din comună, familia este una liniştită, cunoscută ca fiind de oameni muncitori. Toţi cei trei copii mergeau la şcoală şi erau tot timpul îngrijiţi.

„Trei copii, familia nu se află în evidenţa compartimentului de asistenţă socială, fără antecedente. Familia este una liniştită, muncitoare, care e ocupă de creşterea şi îngrijirea animalelor”, a precizat Gabriela Ciobanu asistent social Primăria Prăjeni.

Dosar penal deschis de polițiști

Cazul a ajuns acum şi în atenţia poliţiştilor, care acum încearcă să stabilească exact cauza decesului.

„Pentru a stabili cu exactitate circumtanţele în care minorul de 7 ani a decedat, poliţiştii au dechis un doar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând să fie efectuată şi autopsia, pentru a stabili cauza decesului”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Ciobanii ştiu că substanţa este una toxică chiar şi pentru un adult, iar pentru un copil sau o persoană cu un organism mai slab se poate dovedi chiar periculoasă.

„Pe oi se dă, pentru un fel de rapăn. Şi e toxică pentru om. Dacă dormi într-o zonă închisă şi e desfăcută sticla, mai eşti şi bolnav te afectează. Dacă nu eşti în vârstă ca noi. Miroase ca diluantul care se pune în vopsea. Ea miroase aşa, dar e de anul trecut făcută şi tot miroasă. Tot te înăduşi, are un an.”, a spus un cioban despre subtanţa pericuoasă.
Acum părinţii vor trebui să îşi ducă la groapă mezinul familiei şi să continue să aibă grijă de ceilalţi doi băieţi, de 8 şi 10 ani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
17.1 °
90 %
1.9kmh
4 %
joi
17 °
vin
26 °
sâm
30 °
Dum
33 °
lun
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă să trăiești în natură, îți poate înflori și casa.

EDITORIAL

Înainte de 1989 evolua în campionatul de fotbal al României, în Divizia A cum se numea atunci Liga I, un fotbalist foarte talentat, al...

EPIGRAMA ZILEI

Partid iubit, părinte bun, Care mi-ai dat speranțe-n van, Azi e momentul să îți spun Că îmi doresc să fiu orfan ... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...