Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani au găzduit duminică, 16 iunie, vernisajul expoziției ,,Portal între lumi”, unde au fost expuse lucrările personale ale artistei Diana Simona Alupoaie. Totodată, au fost expuse în cadrul evenimentului lucrările de sculptură ale lui Andrei Alupoaie, soțul artistei botoșănene.
Fiind prima expoziție personală, tânăra a expus pe simezele galeriei 14 picturi de mari dimensiuni, care au fost realizate în diferite tehnici de pictură, cum ar fi cea pe pânză, ulei pe pânză și acrilice.
Totodată, în cadrul expoziţiei, oamenii prezenți au mai putut admira creațiile partenerului botoșănencei, Andrei Alupoaie, fiind vorba despre sculpturile pe care le-a realizat din diverse materiale, cum ar fi ceramică, ceramică glazurată și multe altele.
Evenimentul cultural s-a terminat cu un moment de interpretare muzicală, susţinut de către patru eleve ale artistei. Două dintre ele cântat la vioară și la chitară.
,,Portalul reprezintă pretextul pentru a ne regăsi pe noi, pentru a-i găsi pe ceilalți și pentru a încerca, așa cum este crezul artistei, să transformăm arta în ceea ce ne poate duce în noi și dincolo de noi”, a declarat muzeografa Ana Coșereanu.
Încă de mică, artista a avut înclinații în domeniul artei, iar pentru a-și aprofunda studiile în artele plastice a decis să se înscrie apoi la Universitatea Națională de Artă ,,George Enescu” din Iași, la programele de licență și de master, pe care le-a absolvit cu brio.
Numeroase participări la expoziții de artă
Mai mult decât atât, Diana Simona Alupoaie este profesoară de arte plastice la Liceul de artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani și a avut mai multe participări la expoziții de artă, atât la nivel local, cât și la nivel național şi internaţional, cum ar fi Saloanele Moldovei – ediția a XXX-a, galeriile de artă ,,Alfa” Chișinău și Bacău, prima ediție a bienalei naționale de artă ,,Camil Ressu” Galați, expoziția națională ,,Arta la feminin” Botoșani, salonul național de arte vizuale ,,Interferențe” Botoșani, Muzeul Unirii Iași și multe altele.
,,Artista experimentează cu dăruire unui tip de plăcere contemplativă, ca fiind o plăcere spirituală supravegheată și îndrumată de o putere divină. Tânăra manifestă o deschidere și o dorință arzătoare către libertatea de exprimare”, a spus Delia Leizeriuc, critic de artă.
Persoanele care nu au reuşit să vadă expoziția Dianei Alupoaie o pot face până pe 30 iunie.