duminică, septembrie 8, 2024
AcasăLocal1 iunie magic pentru copiii botoșăneni. Programul evenimentelor pregătite de ziua lor

1 iunie magic pentru copiii botoșăneni. Programul evenimentelor pregătite de ziua lor

De 1 iunie, municipiul Botoșani se transformă într-un tărâm de poveste pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Copilului.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Seria de evenimente a început de ieri, 29 mai, când cei mici au avut posibilitatea să se întâlnească cu personajele de basm mult îndrăgite dacă au circulat cu unul dintre autobuzele Eltrans. ,,Autobuzul magic” călătorește pe traseele 101 și 102 și oferă acces gratuit copiilor până pe 31 mai, în intervalele orare 09:30 – 12:30 și 13:00 – 16:30.

Cupa 1 iunie

Anul acesta, la Botoșani, se organizează cea de-a doua ediție a Cupei 1 Iunie. Întrucât prima ediție, desfășurată anul trecut, s-a bucurat de succes, municipalitatea a lansat din nou unităților de învățământ provocarea de a participa la concursul de creativitate și inițiativă „Cupa 1 Iunie”.

Competiția își propune să dezvolte munca în echipă și conceptul de învățare prin joc și joacă la nivelul copiilor din mediul preșcolar, primar, gimnazial și liceal.
Cupa 1 Iunie promovează, în egală măsură, capacitățile creativ-artistice ale elevilor prin expunerea unui „Totem” reprezentativ pentru unitatea de învățământ pe care o frecventează.

Concursul se va derula pe 4 secțiuni, „Grădinițe” / „Gimnaziu 0 – 4” / „Gimnaziu 5-8” / „Liceu”, în perioada 1 – 11 iunie 2024. Lucrările vor fi expuse în Parcul Ferdinand (Primăriei). Totemurile câștigătoare vor fi desemnate de botoșăneni prin sistemul de vot implementat și la prima ediție. Fiecare lucrare va fi prezentată pe pagina oficială de Facebook a primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. În funcție de numărul de aprecieri pe care îl va primi fiecare totem, până pe data de 11 iunie 2024 inclusiv, se vor desemna și laureații celei de-a II-a ediții a Cupei 1 Iunie, pe fiecare din secțiunile menționate.

Înscrierile la concurs se fac la Primăria Municipiului Botoșani, până la data de 30 mai 2024.
La ediția de anul trecut, laureați au fost Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 (Grădinițe), Liceul de Artă „Ștefan Luchian” (Gimnaziu), Liceul „Alexandru cel Bun” (Liceu).

Personajele de poveste vor defila pe străzile municipiului

Copiii, însoțiți de familii și prieteni, sunt invitați să se alăture, pe data de 1 iunie, Carnavalului Personajelor de Poveste. Alături de Mickey Mouse, Mica Sirenă, Cenușăreasa, cavaleri, prinți și prințese, cei mici vor putea participa la defilarea eroilor din basme, care va începe de pe strada Cuza Vodă, de la ora 11:00. Deplasarea va continua pe strada Marchian, Bulevardul Mihai Eminescu și va avea ca punct final Parcul Mihai Eminescu, ce se va transforma, pentru o zi, în Parcul Copilăriei.

Alături de personajele preferate, copiii vor putea participa, în parc, la diferite ateliere (desen cu cretă pe asfalt, confecționat figurine din baloane, pictură pe față, tir cu arcul, modelaj din plastilină, etc.).Tot în Parcul Copilăriei, de la ora 12:45, va fi pus în scenă spectacolul „Elefănțelul curios”, oferit de Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache.

Cel mai mare ,,Târg al Copilăriei”

Și în acest an, toți copiii care au spirit antreprenorial sunt invitați să facă parte din proiectul „Micul Antreprenor” – Târgul Copilăriei. Fie că au jucării, produse handmade (bijuterii, obiecte decorative) sau produse homemade (limonadă, prăjituri, etc.) pe care doresc să le comercializeze, copiii sunt așteptați să își așeze standurile pe Pietonalul Unirii, pe data de 1 iunie. Târgul Copilăriei se va deschide de la ora 10:00.

La prima ediție, susținută anul trecut, „Micul Antreprenor” s-a bucurat de prezența a peste 150 de participanți, reprezentând astfel un succes.

Campionat de minifotbal organizat la Cornișa 

În vederea promovării sportului în rândul copiilor, Primăria Municipiului Botoșani organizează, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Campionatul de minifotbal.
Competiția sportivă este dedicată elevilor din clasele primare și gimnaziale și va avea loc pe data de 1 iunie, pe terenul de sport din cadrul Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, începând cu ora 09:00.

Echipele care vor intra în campionat vor fi formate din 5 jucători de câmp și un portar (5+1). Copiii interesați de participarea la acest eveniment sportiv se pot înscrie pe adresa de e-mail inscriere1iunie@yahoo.com, până pe data de 30 mai 2024.

Campionat de tenis organizat în premieră

Totodată, Primăria Municipiului Botoșani organizează, în premieră, un Campionat de tenis.
Competiția sportivă se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, atât începători cât și avansați. Campionatul se va desfășura pe data de 1 iunie, pe terenurile Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, începând cu ora 10:00.

Turneul se va desfășura sub forma unui tablou cu grupe formate din 6 jucători, individual.
Locuri calificate vor fi 6, după care urmează faza eliminatorie. Pentru ca un jucător să fie calificat, trebuie să obțină cele mai multe game-uri câștigate din totalul de 5 game-uri.
Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail inscrieri1iunie@yahoo.com, cu mențiunea CAMPIONAT TENIS, până pe data de 30 mai 2024.

Filme gratuite pentru copiii de toate vârstele

Pe data de 1 iunie, Cinema Unirea își deschide porțile pentru copii și însoțitorii lor. Cu scopul de a sărbători micii botoșăneni, Primăria Municipiului Botoșani, cu sprijinul Teatrului „Mihai Eminescu” și Cinema Unirea, a pregătit un program pentru copiii de toate vârstele, iar accesul este gratuit.

  • de la 11:00 vor rula filme și scurtmetraje educative pentru vârstele 6-9 ani;
  • de la 13:00 – filme și scurtmetraje educative pentru vârstele 9-12 ani;
  • de la 15:00 – filme și scurtmetraje educative pentru vârstele 12-15 ani;
  • de la 17:00 – filme și scurtmetraje educative pentru vârstele 15 – 18 ani.
Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...