Astăzi, Direcția Generală Anticorupție (DGA), parte a Ministerului Afacerilor Interne, aniversează 19 ani de la înființare. Cu această ocazie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, au desfășurat, în perioada 28-30 mai 2024, mai multe activități de educație anticorupție destinate cetățenilor care interacționează cu funcționarii MAI. În cadrul acestor evenimente au fost promovate mesaje anticorupție și prezentate aspecte despre identitatea și competențele instituționale ale DGA.
Reamintim că la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, cu sediul în municipiul Botoșani, pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 57. Cetățenii care vor să raporteze acte de corupție săvârșite de personalul MAI pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-centerul anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa botosani.dga@mai.gov.ro, sau direct la sediul structurii județene.
În ultimii ani, ofițerii DGA au participat la anchetarea mai multor fapte de corupție. Anul acesta, de exemplu, ei au fost implicați și în investigațiile în urma cărora primarul municipiului, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție.
Structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), DGA a fost înființată în 2005. Activitatea sa se concentrează pe două direcții majore – prevenirea corupției, prin desfășurarea de activități de instruire și informare a personalului MAI, și combaterea corupției. „Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, ci și asigură funcționarea transparentă și responsabilă a instituțiilor de ordine publică”, se arată într-un comunicat al DGA.
Vrei să scapi de întrebarea arzătoare, eu cu cine votez la Europarlamentare?
Institutul Universitar European a lansat o nouă versiune a renumitei sale aplicații de consiliere de vot, care te ajută să vezi exact ce partid se aliniază cu principiile tale. Cum poţi face asta?
Accesezi linkul- https://euandi.eu/en, selectezi ţara şi apoi apeşi butonul pentru a începe chestionarul. Ulterior trebuie să bifezi care este poziţia ta faţă de afirmaţia pe care o citeşti. La final vei şti exact care este partidul pe care să-l votezi.