duminică, aprilie 6, 2025
AcasăLocalSute de metri de plase monofilament descoperite, în apele râului Prut, de...

Sute de metri de plase monofilament descoperite, în apele râului Prut, de polițiștii de frontieră (VIDEO)

În ultima săptămână, polițiștii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, cu ambarcațiile din dotare, au descoperit plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 200 metri, de tip monofilament, ce aveau ochiul de plasă sub dimensiunile admise de lege. Patrulările au avut loc în condițiile în care a fost instituită prohibiția la pescuit pe apele curgătoare.

Polițiștii de frontieră au îndepărtat plasele de pescuit din apă, le-au ridicat în vederea cercetărilor, iar peștii prinși în ele au fost redați mediului natural acvatic. Totodată, investigațiile continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producere, import, deținere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Perioada de prohibiție a pescuitului

Interdicția generală a pescuitului în România a intrat în vigoare pe 9 aprilie. Ea acoperă toate apele naturale din țară, conform prevederilor ordinului comun aprobat de Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului. Activitățile comerciale și recreative de pescuit vor fi reluate în bazinele naturale începând cu data de 8 iunie, cu anumite excepții.

Perioada de prohibiție a activității de pescuit este stabilită în funcție de perioada de reproducere a resurselor acvatice, în vederea protejării acestora și asigurării unei exploatări durabile. Ministerul Mediului a instituit o prohibiție pentru pescuitul la știucă în perioada 1 februarie – 20 martie 2024. În plus, orice formă de pescuit devine interzisă în intervalul 9 aprilie – 7 iunie 2024. Autoritățile au impus și o prohibiție pentru pescuitul la șalău și biban, cuprinsă între 20 martie și 7 iunie 2024.

Este important de menționat că aceste restricții nu se aplică pe lacurile și iazurile private.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
1.7 ° C
2.7 °
0.5 °
84 %
1.8kmh
100 %
D
5 °
lun
4 °
mar
8 °
mie
6 °
J
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...