joi, aprilie 3, 2025
AcasăLocalExcursie emoționantă în lumea universitară

Excursie emoționantă în lumea universitară

Ocazia „școlii verzi” a fost folosită de un profesor de la Colegiul Național „A.T. Laurian” pentru a organiza un eveniment nu doar inedit, ci și cu o mare încărcătură emoțională.

Pentru trei zile, respectiv în perioada 22-24 aprilie, clasa a X-a B a fost luată de diriginta Elena Alecsa într-o excursie până la Iași, pentru a se întâlni cu laurieni ai generațiilor trecute care acum sunt studenți ai unor universități de renume din județul vecin.

„Ne-am întâlnit cu foștii mei elevi cărora eu le-am fost dirigintă. Aceștia au făcut schimb de păreri cu cei din clasa a X-a și au oferit sugestii. Mi-am dorit să vadă cum este într-o facultate, chiar dacă sunt abia în clasa a X-a”, a declarat diriginta Elena Alecsa.

Elevi în căutarea drumului academic

Pentru elevii, excursia a fost o oportunitate de a descoperi noi perspective în ceea ce privește alegerea viitoarei facultăți. Ei au fost primiți cu căldură la Universitatea de Științe ale Vieții “Ion Ionescu de la Brad” și la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, unde li s-au prezentat variate opțiuni academice. Mai mult, această experiență a creat și un cadru valoros pentru schimbul de cunoștințe și încurajări între generații.

„Excursia de la Iași a fost un prilej de a ne arată noi oportunități în alegerea unei facultăți în viitor. Ni s-au prezentat multe opțiuni, precum Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde am fost primiți călduros și ni s-au prezentat diferitele facultăți. Ne-am întâlnit și cu foștii elevi ai doamnei diriginte. Am primit diverse sfaturi despre cum să învățăm mai bine la liceu, cum este viața de student la universitate și au povestit ce au făcut ei la liceu. Am discutat despre profesorii pe care și ei, la rândul lor, i-au avut. La final am primit încurajări de la ei și ne-au spus că repetarea e mama succesului”, a povestit elevul Mihai- Alexandru Derscanu.

Pe lângă obiectivele universitare, elevii au mai vizitat Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Catedrala Mitropolitană din Iași, Grădina Botanică „Anastasia Fătu”, Bojdeuca lui Ion Creangă, Sala Pașilor Pierduți, dar și Observatorul Astronomic. Pe lângă diriginta Elena Alecsa, alături de elevi au fost profesorii Ovidiu Doctorescu, Cătălina Tihu și Gabriel Tifrea.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
9.4 °
98 %
1.8kmh
100 %
J
10 °
vin
16 °
S
16 °
D
2 °
lun
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...