Ocazia „școlii verzi” a fost folosită de un profesor de la Colegiul Național „A.T. Laurian” pentru a organiza un eveniment nu doar inedit, ci și cu o mare încărcătură emoțională.
Pentru trei zile, respectiv în perioada 22-24 aprilie, clasa a X-a B a fost luată de diriginta Elena Alecsa într-o excursie până la Iași, pentru a se întâlni cu laurieni ai generațiilor trecute care acum sunt studenți ai unor universități de renume din județul vecin.
„Ne-am întâlnit cu foștii mei elevi cărora eu le-am fost dirigintă. Aceștia au făcut schimb de păreri cu cei din clasa a X-a și au oferit sugestii. Mi-am dorit să vadă cum este într-o facultate, chiar dacă sunt abia în clasa a X-a”, a declarat diriginta Elena Alecsa.
Elevi în căutarea drumului academic
Pentru elevii, excursia a fost o oportunitate de a descoperi noi perspective în ceea ce privește alegerea viitoarei facultăți. Ei au fost primiți cu căldură la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde li s-au prezentat variate opțiuni academice. Mai mult, această experiență a creat și un cadru valoros pentru schimbul de cunoștințe și încurajări între generații.
„Excursia de la Iași a fost un prilej de a ne arată noi oportunități în alegerea unei facultăți în viitor. Ni s-au prezentat multe opțiuni, precum Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde am fost primiți călduros și ni s-au prezentat diferitele facultăți. Ne-am întâlnit și cu foștii elevi ai doamnei diriginte. Am primit diverse sfaturi despre cum să învățăm mai bine la liceu, cum este viața de student la universitate și au povestit ce au făcut ei la liceu. Am discutat despre profesorii pe care și ei, la rândul lor, i-au avut. La final am primit încurajări de la ei și ne-au spus că repetarea e mama succesului”, a povestit elevul Mihai- Alexandru Derscanu.
Pe lângă obiectivele universitare, elevii au mai vizitat Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Catedrala Mitropolitană din Iași, Grădina Botanică „Anastasia Fătu”, Bojdeuca lui Ion Creangă, Sala Pașilor Pierduți, dar și Observatorul Astronomic. Pe lângă diriginta Elena Alecsa, alături de elevi au fost profesorii Ovidiu Doctorescu, Cătălina Tihu și Gabriel Tifrea.