spot_img
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
HomeLocalZeci de intervenții ale pompierilor botoșăneni în ultimele 24 de ore

Zeci de intervenții ale pompierilor botoșăneni în ultimele 24 de ore

Zeci de incendii s-au produs în ultimele 24 de ore, pompierii intervenind la 27 de misiuni. Acestea au vizat acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații; 5 alte intervenții (deblocare uși, exerciții, activități de recunoaștere în teren); stingerea a șase incendii produse în locuințe / gospodării și de vegetație uscată astfel.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Incendiu de vegetație uscată

La Havîrna a intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar din comună pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. Cauza probabilă a fost utilizarea focului în spații deschise.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Flăcări stinse după 3 ore

Un alt incendiu a avut loc la un depozit de furaje din localitatea Horodiștea. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Pompierii au constatat că ardeau 15 tone de lucernă. Flăcările au fost stinse după mai bine de trei ore.

Alte două incendii s-au produs la coșurile de fum a două locuințe din Broscăuți și Mășcăteni (Albești). La locul intervențiilor s-au deplasat pompierii din cardul Detașamentului Dorohoi și cei de la Garda de Intervenție Trușești. În ambele cazuri, a ars funinginea depusă în interiorul coșurilor de fum, fără ca flăcările să se extindă la locuințe.

Recomandări de la ISU

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU vă recomandă să verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.). Să curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare. Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn). Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului. Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au mai intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare, în municipiul Dorohoi, precum și în localitatea Șendriceni, unde ardeau aproximativ 200 de kilograme de rumeguș într-o anexă. În ambele cazuri, flăcările au fost lichidate fără a produce alte pagube.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
1.6 ° C
1.7 °
-0 °
94 %
9kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
1 °
lun
4 °
mar
3 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Multă lume încă nu s-a hotărât cu cine votează. O fi din cauza ofertei bogate.

EDITORIAL

Cu stupoare constatăm în aceste zile că în mizerabila „Ciorbă” (am făcut referire la Vladimir Ciorbă, soțul pesedistei Laura Vicol, unul din creierele acestei...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...