Colegiul Național “A.T. Laurian” și Fundația „Special Olympics” din România au organizat împreună o serie activități deosebite pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down. Această inițiativă inedită a adus în atenția elevilor importanța sensibilizării și integrării persoanelor cu Sindrom Down în societate.
Evenimentul a inclus o serie de activități menite să ofere informații despre Sindromul Down, să promoveze acceptarea și să faciliteze interacțiunea între elevi, cadre didactice și membri ai comunității cu Sindrom Down. Prin aceste activități, profesorii implicați, respectiv Elena Alecsa, Mihaela Tunea, Marcel Bădrăgan, Afrodita Giocaș, Mihaela Pricope, Dorica Coca și Sebastian Budu, au încurajat înțelegerea și empatia, contribuind la eliminarea prejudecăților și la promovarea diversității în rândul participanților.
„Am avut o activitate foarte frumoasă legată de Ziua Sindromului Down. Copiii au răspuns foarte frumos la această activitate, este un proiect foarte educativ pentru ei”, a declarat Elena Alecsa, profesorul coordonator.
„Putem demonstra că toată lumea este egală”
Aceste eforturi nu numai că susțin integrarea și sprijinul pentru persoanele cu Sindrom Down, dar și subliniază importanța unei societăți mai incluzive. Activitățile au fost întâmpinate cu entuziasm de către elevii Colegiului Național „A.T. Laurian”. Aceștia s-au implicat activ și au participat cu interes la toate activitățile propuse, printre care se numără și punerea în practică a unor proceduri sportive adaptate pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.
„Activitatea pe care am făcut-o împreună cu colegii din clasă a fost una deosebit de frumoasă. Mă bucur că am participat la un astfel de proiect, în care putem demonstra că toată lumea este egală și are drepturi să se bucure de activitățile sportive. Consider că este important să avem un echilibru în ceea ce privește sportul în viața noastră și să nu facem diferențe”, a precizat Larisa Lungu, una dintre elevele participante.