marți, aprilie 1, 2025
AcasăLocalRegizorul Andrei Măjeri, în competiția pentru cel mai bun regizor la Gala...

Regizorul Andrei Măjeri, în competiția pentru cel mai bun regizor la Gala Premiilor UNITER

Tânărul regizor al Teatrului „Mihai Eminescu”, Andrei Măjeri, a fost nominalizat la Premiile UNITER la secțiunea „cea mai bună regie” pentru spectacolul “Cine l-a ucis pe tata?” de la Teatrul Metropolis București, în cadrul celei de-a XXXII-a ediții a Galei Premiilor UNITER.

Nominalizarea pune în evidență talentul și contribuția sa în domeniul regiei teatrale. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Alina Epîngeac, Cristina Rusiecki și Octavian Szalad. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023.

Ediția a 32-a a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 27 mai 2024, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Cine este Andrei Măjeri

Începând din decembrie 2021, Andrei Măjeri este regizorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Acesta a absolvit, în 2012, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, tot aici urmând și Masterul. Locuiește în București, dar montează spectacole în întreaga țară. A colaborat cu teatrele naționale din Cluj, București și Craiova, teatrele municipale din Baia-Mare, Turda sau Tîrgu-Jiu, precum și cele mai cunoscute teatre independente din București.

A montat numeroase spectacole, de la ”Nunta însângerată”, de F.G. Lorca, ”Medea’s Boys” după Euripide, ”Meșterul Manole”, de Lucian Blaga, ”Las Meninas”, de Ernesto Anaya (dramaturg mexican contemporan), la două dintre cele mai provocatoare texte ale lui Rodrigo García: ”Agamemnon” și ”Moarte și reîncarnare într-un cowboy”.
A lucrat cu actori cunoscuți, precum Maia Morgenstern, Sorin Leoveanu,
Natașa Raab, Miriam Cuibus, Alexandru Bogdan sau Ada Galeș. Majoritatea spectacolelor lui Andrei Măjeri aduc în discuție: tragedia greacă, războiul, condiția artistului, migrația, sexualitatea, personajele feminine puternice.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...