vineri, aprilie 4, 2025
AcasăLocalLocuință amenințată de flăcări, în nordul județului. Cum s-a terminat totul

Locuință amenințată de flăcări, în nordul județului. Cum s-a terminat totul

Casa unei femei din localitatea Lucovița (n.r. – de lângă orașul Darabani) a fost în pericol, astăzi, după ce funinginea depusă pe pereții din interiorul coșului de fum s-a aprins. Pompierii de la Punctul de Lucru Darabani au intervenit și au stins flăcările înainte de a se înregistra pagube materiale.

Anul trecut, aproape 100 de case sau anexe gospodărești au luat foc din cauza unor coșuri de fum necurățate de funingine, deteriorate sau neprotejate față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Pentru a preveni tragediile similare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani vine cu câteva sfaturi:

Curățați periodic coșurile de fum: Depunerile de funingine pot provoca incendii sau pot bloca căile de evacuare a fumului.

Verificați coșurile de evacuare a fumului: Asigurați-vă că nu prezintă fisuri care ar putea permite scânteilor să aprindă materialele combustibile din structura acoperișului sau planșeului.

Tencuiți și văruiți partea din pod a coșului de fum: Acest lucru ajută la detectarea imediată a fisurilor. Căldura sau scânteile care se propagă prin fisuri pot declanșa un incendiu, mai ales dacă există elemente combustibile în apropiere, precum grinzi sau bârne de lemn.

Îngroșați zidăria coșului la trecerea prin planșee: Lăsați un spațiu între zidărie și elementele combustibile ale planșeului.

Mențineți distanța între coșuri și elementele combustibile ale acoperișului: Este IMPORTANT să păstrați o distanță adecvată pentru a preveni riscul de incendiu.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
câțiva nori
14 ° C
15.6 °
13.9 °
61 %
2.3kmh
12 %
vin
16 °
S
18 °
D
6 °
lun
4 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...