vineri, aprilie 4, 2025
AcasăLocalEducație pentru siguranța tinerilor. Elevii de la trei licee învățați cum să-i...

Educație pentru siguranța tinerilor. Elevii de la trei licee învățați cum să-i evite pe traficanții de persoane

În lupta continuă împotriva traficului de persoane, polițiștii, alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Poliția de Frontieră Română, au demarat un proiect de amploare cu scopul reducerii vulnerabilității tinerilor în scopul exploatării prin muncă, atât în țară, cât și în afara granițelor României.

Denumit „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor României”, proiectul și-a început implementarea în luna ianuarie a.c.. Una dintre inițiativele majore ale acestui demers constă în organizarea de sesiuni de informare destinate elevilor din unități de învățământ din zonă, un pas esențial pentru prevenirea traficului de persoane.

Cele trei unități de învățământ implicate în această primă etapă a proiectului sunt Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Liceul „Alexandru cel Bun” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Aproximativ 500 de elevi și cadre didactice au participat la 10 sesiuni de informare, unde au fost abordate teme cruciale privind riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă.

Elevii au avut oportunitatea să participe activ la discuții și să primească materiale informative elaborate în cadrul proiectului. Astfel, prin implicarea directă a polițiștilor și experților în domeniu, tinerii botoșăneni au acum o mai bună înțelegere a pericolelor la care pot fi expuși și a modurilor în care să se protejeze.

„Adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane, cum ar fi metoda loverboy și recrutarea în mediul online. Activități similare vor avea loc în perioada ianuarie-martie 2024 și la nivelul altor unități de învățământ din județ”, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
6.1 °
95 %
2.8kmh
91 %
vin
18 °
S
18 °
D
5 °
lun
5 °
mar
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...