luni, iulie 8, 2024
AcasăLocalDezastru pe şosea provocat de un şofer condamnat pentru infracţiuni rutiere (VIDEO)

Dezastru pe şosea provocat de un şofer condamnat pentru infracţiuni rutiere (VIDEO)

Accidentul tragic de duminică seară ar fi putut fi evitat, dacă autorul ar fi executat pedeapsa la care a fost condamnat în vara anului trecut. Şi dacă legile nu ar fi atât de blânde în unele cazuri.

În vârstă de doar 21 de ani, la volanul unui autoturism Audi A6, se afla Florentin Alexandru O., din Avrămeni. Cel care a provocat accidentul, în care o tânără de 25 de ani a murit, are deja două condamnări la activ, pentru infracţiuni rutiere. Cu toate acestea, nimeni nu a considerat anormal ca acesta să conducă din nou. A fost suficient să spună că regretă faptele, ca instanţa să îi acorde din nou dreptul de a conduce şi să nu petreacă nicio zi în închisoare.

condamnat

Duminică seară, maşina pe care o conducea a lovit violent frontal un Volkswagen Passat care circula din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât pasagera de pe locul din dreapta faţă a murit pe loc. Din primele cercetări se pare că la baza accidentului a stat viteza cu care circula Audi-ul. Acesta a intrat cu viteză într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, iar maşina a pătruns pe contrasens. Autoturismul Passat în care se afla tânăra cu soţul ei a fost pur şi simplu spulberat. Fata a murit pe loc, medicii chinuindu-se degeaba să o resusciteze.

Condamnat pentru două infracţiuni în trafic

La mijlocul lunii iulie, anul trecut, tânărul a fost condamnat de instanţă pentru două infracţiuni la regimul rutier.

Potrivit oamenilor legii, infracţiunile la volan pe drumurile au început în toamna lui 2021. În noiembrie, la o lună după ce şi-a luat permisul, Florentin O. a fost depistat conducând un moped neînmatriculat. Poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce şi i-au întocmit dosar penal pentru conducere a unui autoturism neînmatriculat. Asta nu l-a oprit nicidecum. În seara zilei de 7 septembrie a fost descoperit la volanul autoturismului cu care a provocat accidentul de duminică seară, deşi avea permisul suspendat.

Abia în luna aprilie a anului trecut şi-a recăpătat permisul. Nouă luni mai târziu a provocat un accident mortal. Totul la doar 6 luni după ce fusese condamnat de judecători. 

„Este o persoană responsabilă”

condamnatInstanţa Judecătoriei Săveni a decis atunci ca tânărul să primească 10 luni de închisoare. „stabileşte în sarcina inculpatului O. A. Florentin, următoarele pedepse: – 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Stabileşte inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 8 (opt) luni închisoare, sporită cu o treime cealaltă pedeapsă, respectiv cu 2 (două) luni închisoare, pedeapsă rezultantă fiind de 10 (zece) luni închisoare”, se arată în decizia judecătorilor. Aceeaşi instanţă a decis, însă, „amânarea aplicării pedepsei rezultante de 10 (zece) luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani”. Practic, dacă tânărul ar fi executat pedeapsa de 10 luni, primită în iulie 2023, acesta nu ar fi fost pe şosea duminică, în momentul accidentului tragic.

Deşi era vorba despre două infracţiuni legate una de cealaltă, judecătorii au decis amânarea pedepsei, pentru că „inculpatul a recunoscut faptele şi a regretat săvârşirea faptelor”. „Instanţa va avea în vedere şi aspectele privind persoana inculpatului, respectiv faptul că acesta are 20 de ani, lucrează sezonier în străinătate, nu are antecedente penale, este o persoană integrată în societate, responsabilă, cu un comportament civilizat, astfel cum rezultă din caracterizarea depusă la dosarul cauzei”, s-a arătat în motivarea deciziei.

Astfel, instanţa a decis „că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară şi nici oportună şi că scopul pedepsei poate fi atins şi prin amânarea aplicării pedepsei și supravegherea inculpatului pentru o perioadă determinată”. Nouă luni mai târziu o tânără a murit în urma accidentului provocat de tânărul responsabil.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.1 ° C
20.6 °
18.9 °
92 %
1.2kmh
9 %
lun
33 °
mar
32 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
38 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și când joci fotbal tot tata rămâi.

EDITORIAL

Ne-am făcut un obicei din a rata șanse enorme de progres rapid și prilejuri de solidarizare și recunoaștere internațională ale meritelor noastre. Care sunt,...

EPIGRAMA ZILEI

O soluție Cu smerenie și-obidă Doamne, vin cu rugămintea Fă-ne vara mai toridă Poate se dilată mintea...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...