Sărbătorile de iarnă se apropie și o dată cu ele, și Secret Santa Claus, un fenomen din Occident, tot mai apreciat în Botoșani. Jocul se organizează atât la școală, cât și la locul de muncă sau chiar în familie.
Ioana Matfeev, coordonatoarea redacției Buzz, a declarat că Secret Santa Claus este o tradiție încă de la începuturile comunității. „Facem și la Buzz așa ceva pentru că e un mod frumos de a construi echipa, e o emoție specială de fiecare dată și pentru faptul că încercăm să păstrăm secretul până la capăt”, a declarat aceasta.
Tradiţie împrumutată în firme din oraş
Acest fenomen a fost preluat și de administratorii unor afaceri din oraș. Francesco Magaldi are în subordine 16 angajați, majoritatea fiind tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 27 de ani.
„Îmi doresc ca fiecare dintre ei, înclusiv eu, pe 24 seara să putem găsi un cadou cu numele fiecăruia. Este un gest simplu, prin care îmi doresc ca fiecare să-și aducă aminte că nu este singur și că este iubit și susținut. Este un moment de adunare, de bucurie, unde ne strângem toată echipa și chiar dacă pentru puțin timp este momentul nostru pentru noi, având în vedere că de sărbători dedicăm toată atenția clienților noștri”, a declarat Francesco Magaldi.
La fel procedează şi Mihai Venedict, administratorul unei clinici medicale din Botoșani, care organizează Secret Santa Claus alături de angajaţi de câțiva ani.
Primul Moș Crăciun secret a fost un filantrop pe nume Larry Dean Stewart. Oamenii au aflat că el oferea cadourile anonime în timpul sărbătorilor după 25 de ani. El oferea persoanelor din Kansas și New York cecuri în valoare de 100 de dolari. În cadrul jocului, participanții propun o sumă de bani cu care cumpără cadouri de Crăciun: cărți, căni, fulare, mănuși ș.a. Acestea sunt oferite unui coleg pe care inițial l-ai tras la sorți.
– Mădălina Mihai, reporter în cadrul redacţiei BUZZ