spot_img
luni, noiembrie 25, 2024
HomeLocal BTElev botoșănean, cel mai bun din lume la Olimpiada Internațională de Științele...

Elev botoșănean, cel mai bun din lume la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Un absolvent de clasa a XII-a de la Colegiul Național Mihai Eminescu (CNME) a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Științele Pământului.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Tânărul Daniel Malanca a absolvit clasa XII-a A și a participat, în aceste zile, la Olimpiada Internațională de Științele Pământului. Acesta a fost membru al lotului României, care s-a întors cu șapte medalii de la acest concurs.

Reprezentanții Colegiului spun că tânărul a confirmat rezultatele bune și din anii precedenți la olimpiadele la care a participat. “A fost deja admis la Politehnica București, în baza rezultatelor de la opimpiadele naționale. Felicitări lui și profesorilor îndrumători pentru încă un rezultat remarcabil pentru colegiul noatru și pentru Botoșani. Este un elev cu foarte mult bun simț și de o modestie mai rar întâlnită la un adolescent și ne mândrim cu rezultatele lui din acești ani cât ne-a fost elev”, a spus profesorul Cristina Chiriac, dorectorul CNME.

De altfel, imediat după aflarea rezultatului, tânărul a trimis un mesaj profesorilor. “Am reușit să obțin medalia de aur. Vă mulțumesc foarte mult pentru tot sprijinul acordat din partea dumneavoastră și a școlii”, a scris tânărul medaliat.

Profesorii îndrumători ai tânărului medaliat au fost Aurelian Pintilei la Fizică, Gabriel Cimpoieșu la Geografie, Cătălina Mitelu la Biologie și Constantin Guceanu la Chimie.

Rezultatele României la olimpiadă

Olimpiada a fost organizată online de India în perioada 20-26 august 2023, cu participarea a 172 de elevi din 29 de țări, potrivit instituției, iar elevii români au participat la testul principal, intitulat DMT (Data Mining Test) și la alte trei probe opționale.

În acest an, este vorba de patru medalii (aur și argint) acordate individual, două medalii (argint și bronz) acordate celor două echipe de câte 3 elevi care au participat la proba opțională, o medalie de bronz pentru o elevă din lot, la o categorie dedicată performanțelor fetelor, dar și un calificativ „Good” pentru o altă elevă la una din probele opționale.

„La testul principal, DMT, organizatorii au impus regula ca numărul maxim de medalii posibil de obținut de o țară să fie limitat la 4, indiferent câți concurenți participă din țara respectivă. Din România au participat 8 elevi, care au obținut următoarele rezultate:
* 2 medalii de aur:
* Daniel Malanca – clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Botoșani
* David Andrei Vlad – clasa a XI-a la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău
* 2 medalii de argint
* Ioana Daria Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău
* Mihai Manta – clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești”, anunță Ministerul Educației.

Ce este Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Olimpiada Internațională de Științele Pământului – IESO, a fost înființată ca una dintre activitățile majore ale Organizației Internaționale pentru Educație în domeniul Geostiințelor (IGEO). Este o competiție anuală pentru elevii din învățământul secundar.

“Obiectivele principale ale IESO sunt de a încuraja interesul elevilor și sensibilizarea publicului cu privire la științele Pământului. De asemenea, de a îmbunătăți învățarea științelor Pământului și de a îmbunătăți predarea/învățarea științelor Pământului la nivel școlar. IESO urmărește să încurajeze relațiile de prietenie între tinerii elevi din diferite țări.  Dorința este de a promova cooperarea internațională în schimbul de idei și materiale privind științele Pământului și educația în acest domeniu”, scrie pe site-ul competiției.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
nori împrăștiați
2.7 ° C
3.9 °
2.6 °
70 %
4.4kmh
37 %
lun
4 °
mar
4 °
mie
5 °
joi
7 °
vin
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru că nu s-a vândut nici alcool și secțiile s-au mutat, pentru a nu enerva alegătorii, a fost nevoie de indicatoare.

EDITORIAL

Când apare acest text veți ști deja rezultatele preliminarii ale primului tur al alegerilor pentru noul președinte al țării. Cătălin Stoica, reputat profesor universitar...

EPIGRAMA ZILEI

În sfârșit, ceva normal: „Baștanii” de la partid I-au promis că-l pun central La Barça - Real Madrid!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...