Conducerea unuia dintre cele mai importante servicii din sistemul sanitar local a luat deciziea iniţierii unui curs inedit.
Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a apelat la specialiștii în asistența medicală a nou-născuților. Asta după ce personalul medical a avut parte de tot mai multe nașteri asistate în ambulanțe sau la domiciliu. “Am realizat că ne confruntam cu tot mai multe situații în care personalul nostru trebuie să intervină imediat. Să asiste o naștere sau să acorde asistență medicală imediat după naștere. Cunoștințele de bază le au cu toții, dar medicina este o ramură în continuă evoluţie și ne dorim ca personalul nostru să poată oferi cele mai bune îngrijiri tuturor pacienților din județ. Din acest motiv am apelat la cei mai buni în domeniu”, a precizat medicul Bogdan Ursu, directorul medical SJA Botoșani.
Astfel, pe parcursul a trei zile, întreg personalul din cadrul SJA a participat la un curs de asistență medicală la naștere normală și situații patologice precum și îngrijirea nou-născutului.
Cursul a fost susținut de medicul primar neonatologie Carmen Zaboloteanu și asistenta medicală Mădălina Penciuc, care este moașă licențiată. Pe parcursul cursului cei de la Ambulanță au luat contact cu cele mai noi metode de reanimare a nou-născutului. “Mulțumim domnișoarei doctor Carmen Zaboloteanu și doamnei asistente Mădălina Penciuc, moașă licențiată, la sala de nașteri a Maternității Botoșani. Cursul interactiv despre nașterea naturală și reanimarea postnatală a nou-născutului a fost mai mult decât necesar în contextul medico-social actual. Având în vedere că în ultimul timp s-a mărit numărul cazurilor de nașteri la domiciliu, informațiile ne-au fost de un real ajutor”, a precizat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani.